divendres, 2 de març del 2018

Dues ofensives de les YPG a Reco deixen 56 morts entre les forces turquesVuit soldats turcs van ser abatuts i 13 ferits en operacions a Efrîn el dijous, segons reconeix l'agència estatal Anadolu, citant al personal militar turc. Tres dels abatuts eren membres de les forces especials recentment desplegades a Efrîn. Van ser neutralitzats durant grans enfrontaments a una muntanya en el districte de Reco, al nord-oest d'Efrîn.

Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) van matar 56 soldats turcs i mercenariss sirians aliats "en resposta als atacs", va declarar Abdulkarim Omar, representant d'Afers Estrangers del cantó Jazira de Rojava. Va dir que les forces kurdas també van danyar un helicòpter Cobra. De fet, les YPG van declarar haver destruït almenys dos vehicles militars turcs al districte de Reco el dijous.

Vint-i-tres lluitadors de les YPG/YPJ haurien mort en els combats les darreres 24 hores en la batalla de Reco. Dues columnes d'un centenar de milicians van assaltar per sorpresa les posicions pro turques en resposta a l'atac amb helicòpters contra posicions kurdes. L'aviació turca, però va detectar el túnel per on es replegaven i va poder realitzar una matança. Hores després, la nit del dijous a divendres, almenys 17 persones van morir a un poble del nord d'Efrîn, va informar l'Observatori sirià pels Drets Humans. Catorze dels morts van ser forces del govern, va detallar l'Observatori, juntament amb tres d'YPG.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada