dimecres, 14 de març del 2018

L'exèrcit turc encercla la ciutat siriana d'Efrîn

Les tropes de Turquia encerclen la ciutat siriana d'Afrin, segons han confirmat diverses fonts. Conquerir aquesta localitat, controlada per les milícies kurdes, és l'objectiu principal de l'ofensiva, que va començar a finals de gener. L'èxode de la població civil ha augmentat, i ja són 16.000 les persones que han fugit de casa seva. En un mes i mig, els combats han causat centenars de morts.
Avions turcs han bombardejat punts pròxims a Afrin. I tropes del govern d'Erdogan, amb el suport de grups insurgents sirians, han llançat trets d'artilleria contra qualsevol moviment tant dins com fora de la ciutat. Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, les forces turques han disparat contra civils que intentaven fugir per dirigir-se a pobles de majoria xïïta com Nubul i Zahrá, sota control d'efectius del règim.

 Els Estats Units han presentat una resolució a les Nacions Unides on demanen un alto el foc d'un mes a Síria, alhora que acusen Rússia de fer fracassar el que es va aprovar fa dues setmanes. I han advertit que si la comunitat internacional no actua Washington ho podria fer pel seu compte i fent servir la força.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada