dijous, 29 de març del 2018

Peshmerga yezidi s'enfronten a paramilitars i exèrcit iraquià que volien fer onejar la bandera iraquiana a Sharfadin

Els combatents Peshmerga Yezidi de la regió del Kurdistan es van enfrontar dimecres les forces iraquianes i els paramilitars d'Hashd al-Shaabi després dels intents dels segons de fer onejar la bandera iraquiana sobre el santuari yezidi de Sharfadin, prop de Sinjar (Shingal), amb més de 800 anys d'història.

Qasim Shasho, comandant de Peshmerga Yezidi a Shingal, va dir que "Les forces Peshmerga han impedit que les forces iraquianes avancin i els han informat que no se'ls permet entrar al santuari. El deure de l'exèrcit [iraquià] és defensar la frontera del país, no entrar en un santuari sagrat".

El comandant va revelar que la gent de Shingal i els seus voltants estan preocupats pel desplegament d' Hashd al-Shaabi, i va afegir que la presència del grup lacai de l'Iran a Shengal "posa en perill la vida de les persones".

Divendres, el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) va afirmar que l'àrea estava ara lliure d'amenaces de seguretat, que li permetien retirar-se de la ciutat kurda-yezidi. L'anunci coincidia amb les amenaces de Turquia d'envair la zona. Després de la sortida del PKK de Shingal, el comandament d'operacions conjuntes de l'Iraq va revelar que havia desplegat forces iraquians i milícies pro iràniques.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada