dimecres, 23 de maig del 2018

Quan la inquisició es fa dir justícia: els tribunals turcs no deixen sortir de la presó a Demirtaş per a participar a la campanya electoral


Un tribunal de la capital turca d'Ankara va refusar dilluns la llibertat provisional a Selahattin Demirtaş, cap de llista del partit d'esquerra pro kurda al parlament. Des de la detenció de Demirtaş, a finals de 2016, els seus advocats van fer repetides peticions a un tribunal penal a Ankara que el va alliberar, argumentant en les últimes setmanes que això seria en interès d'eleccions lliures i justes el proper mes. Demirtaş insisteix que ell és un polític i no pot ser empresonat per les seves activitats polítiques. Els fiscals demanen fins a 142 anys de presó en diversos casos contra Demirtaş.

Les eleccions que se celebraran el 24 de juny i el partit islamista neo otomà AKP vol escapçar l'oposició deixant els dirigents polítics a la presó durant la campanya tot i no haver estat jutjats ni condemnat. Les eleccions es celebraran amb detencions massives d'uns 80 alcaldes, almenys 5.000 membres del partit, representants d'ONG i més de 160 periodistes.

El principal candidat d'esquerra nacionalista turca, del partit republicà (CHP), Muharrem Ince, el neo feixista Meral Aksener del Partit ultra nacionalista i l'islamista Temel Karamollaoglu, van dir que Demirtaş havia de ser alliberat.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada