divendres, 11 de maig del 2018

Parlen els partits kurds de Sulaymaniyya el dia abans de les eleccions

Les eleccions estatals a Başur (Kurdistan iraquià), el 12 de maig, han comptat amb la participació de diverses formacions polítiques kurdes, fins a vint-i-cinc. Competeixen per 46 escons del Kurdistan amb 503 candidats.


Logos de Gorran, UPK, PDK, Nova Generació 120, KSDP, Komal, CJD i Yekgirtu.

Els islamistes

Llista Islàmica de Komal. El president Ehmed Haji Rashid, d'aquesta formació islamista afirma que "Hem fet un gran treball per a l'elecció de candidats que treballaran durant 4 anys a l'Iraq i als habitants de Başhur (Kurdistan iraquià o del sud). Esperem un suport públic per a les eleccions parlamentàries de demà. Els estudis i enquestes que fem mostren que Komela Islam farà més parlamentaris."

Pel també islamista Yekgirtu el candidat Serko Cewde diu que "Esperem que les eleccions parlamentàries de demà siguin una solució als problemes per a l'Iraq i la Regió del Kurdistan. Estem fortament preparats amb les eleccions i pensem que el recompte parlamentari augmentarà en les eleccions."

Els renovadors


Gorran. El Candidat del Moviment Gorran per a Suleymaniya Xalib Mihemed promet que "Treballarem més al Parlament per l'ús efectiu de la Constitució de l'Iraq per al poble. Lluitarem per resoldre el problema dels treballadors, els salaris dels funcionaris públics, els problemes que viuen els kurds. Volem que la gent passi a les urnes a les eleccions parlamentàries el 12 de maig."

Llista de Nova Generació 120 Llista del president Serkewt Shamsedin: Crec que a les eleccions parlamentàries iraquianes que se celebraran demà, el poble castigarà els que han estat al poder durant 27 anys i no fan res a la gent. Els nostres habitants han de determinar la seva pròpia destinació pel seu vot i el seu color. A Başur, la nostra gent hauria d'anar als col·legis amb força, utilitzar els seus vots fins a l'últim instant"

El candidat de la nova Coalició Democràtica i de la Justícia, Mardin Ebdulkerîm: "Volem que la nostra gent visiti els col·legis electorals per votar i decideixi sense temor a que se celebrin les eleccions parlamentàries. Volem anar al Parlament amb el suport de la nostra gent i lluitar per la democràcia."

L'esquerra tradicional


Pel Partit Socialista Tanya Tahir: "Volem que la nostra gent vagi al votar demà i utilitzi aquesta oportunitat. Volem que les eleccions es realitzin en un entorn democràtic i que els resultats siguin democràtics. Volem augmentar el nostre nombre parlamentari al parlament."


Pel Partit Comunista (Hizba Şûî), Şilêr Ebdulmecîd afirma: "Vull que les eleccions siguin una solució als problemes del poble kurd. Fem una crida a la gent per anar a la boleta i votar. La nostra gent ens va acollir amb afecte i calor. Volem fer eleccions parlamentàries amb els vots de la nostra gent."

Els clàssics


Finalment les dues grans forces històriques són el PDK i l'UPK. El Partit Democràtic del Kurdistan (PDK), té com a candidat de Suleymaniyya a Rizgar Ejî Goran: "volem que la gent voti per la solució dels problemes entre Bagdad i Hewlêr. Desitgem que les eleccions iraquianes siguin fonamentals en la solució."

Per la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK o, en kurd, YNK), el candidat de Suleymaniyya és Miraan Mihemed: "combatrem al parlament contra la restricció del pressupost a Bagdad, l'obstrucció dels drets kurds. Anem a lluitar per l'entorn pacífic a Iraq i Başur. Hem completat el procés electoral amb gran entusiasme i, amb sort, ho veurem en la nostra ment."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada