diumenge, 6 de maig del 2018

Batlle de Ginebra: "Espanya tracta els diputats independentistes com Erdogan els kurds"L'alcalde de Ginebra, Rémy Pagani (1957), ha ofert la seva ciutat i Suïssa sencera per fer de mediadors entre Catalunya i Espanya i trobar una solució política al cas català. Del partit d'esquerres Ensemble à Gauche, Pagani es va reunir fa dues setmanes amb el president del Parlament, Roger Torrent, per expressar-li el seu compromís amb la causa catalana i ha defensat el dret a l'autodeterminació de Catalunya en diverses ocasions. Entrevistat per El Nacional, l'alcalde de la ciutat suïssa critica amb duresa la repressió de l'Estat espanyol i interpel·la Europa per intervenir en el conflicte. En la mateixa respon així a dues preguntes:

Què en pensa de la presència de dirigents independentistes a Suïssa?
No és normal. El primer de tot és admetre que hi ha un problema de fons: de llibertat política i d’expressió. El Govern espanyol i les autoritats legítimes catalanes, com el senyor Torrent, han d’asseure’s al voltant d’una taula per tractar la qüestió de la gent que és perseguida. El cas que segurament és més inadmissible és el dels Jordis. Espanya tracta els diputats independentistes com Erdogan ho fa amb els kurds. Això no és admissible en una democràcia europea.

És comparable a la situació dels kurds a Turquia?
Totalment. Hi ha diputats kurds a la presó, que són desposseïts de la seva protecció parlamentària i privats dels seus drets…
Un Estat que proclama la democràcia ha de protegir tots aquells que decideixen fer política, i especialment aquells que entren en un parlament. No han decidit abandonar el seu escó. Per tant, han de ser protegits.

Entrevista completa a 'El Nacional'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada