dijous, 31 de maig del 2018

Després de 350.000 morts Assad amenaça, ara, amb atacar el Kurdistan sirià

Malgrat que ja han mort 350.000 en la guerra siriana el dictador Baixar al-Assad, col·locat en el poder pel seu pare després d'un cop d'estat, encara no té prou morts sobre la taula. Amb un estat fallit que ha omplert de refugiats Europa i Àsia, encara vol allargar la guerra. El seu pare colpista, Hafez al Assad, va obtenir el poder el 1970 mitjançant un cop militar i el va nomenar, a dit, l'any 2000. Pare i fill sumen 45 anys en el poder.

Al-Assad, ha amenaçat ara que no dubtarà a utilitzar la força per reprendre la tercera part del país que controlen després de fer front i derrotar a l'Estat Islàmic amb un esforç titànic mentre Assad els abandonava a la seva sort.

"L'únic problema que ha quedat a Síria són les SDF, referint-se a les Forces Democràtiques Sirianes "Anem a tractar-lo amb dues opcions. La primera: hem començat a obrir les portes per a les negociacions. Perquè la majoria són sirians, suposadament, els agrada el seu país, no els agrada ser titelles a estrangers (NDLR: Àssad continua al poder com una titella de Rússia i l'Iran). Tenim una opció, a viure plegats com sirians. Si no, anem a recórrer ... a alliberar aquestes zones per la força. És la nostra terra, és el nostre dret i és el nostre deure d'alliberar-la, i els americans haurien de marxar, d'alguna manera ells aniran". En canvi el dictador no va referir-se a la part de Síria ocupada per Turquia com ara les regions d'Efrîn, Jarablus o Azaz.

@CrisTorrentMas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada