dimarts, 15 de maig del 2018

L'HDP visita les Illes Balears: «Cal lluitar per la democràcia, la igualtat i els drets universals»El delegat del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) a la Unió Europea, Faruk Doru, al costat de representants de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i Gent per Formentera (GxF) han sol·licitat aquest dilluns col·laboració internacional perquè les eleccions del 24 de juny a Turquia se celebrin amb garanties.

Per això, Doru al costat del portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà i el de Podem, Alberto Jarabo, han presentat que ha tengut lloc en el Parlament una proposició no de llei (PNL), que han registrat posteriorment, amb la qual volen que el Parlament manifesti la seva «solidaritat amb el poble kurd de Turquia i Síria».

Doru ha dit que «Turquia s'ha convertit pràcticament en una presó i que les eleccions no seran democràtiques, ja que, els dos co presidents del seu partit (tercera força política del país) estan empresonats, a més d'haver-hi 10.000 presos polítics i batles arrestats, que a les ciutats amb més d'un milió d'habitants han estat substituïts per un governador imposat pel Govern d'Erdogan».En aquest sentit, ha remarcat que el govern turc «ha avançat les eleccions perquè la seva formació no tengui temps a preparar-se» i ha assegurat que «les eleccions no poden ser lliures amb les condicions que s'han convocat. No ho diem nosaltres només, ho diu l'ONU, la UE i els Estats Units. El govern turc s'ha aïllat de la comunitat internacional», ha lamentat.

Així mateix, el representant del partit pro kurd ha remarcat que «els drets humans són universals i si una part del món està en dificultats s'ha de lluitar junts». «Cal lluitar per la democràcia, la igualtat i els drets universals», ha asseverat.

Per això, ha demanat a la comunitat internacional que «se solidaritzi amb les forces democràtiques del territori» i a les «forces polítiques que enviïn delegacions d'observadors internacionals», perquè creuen que «el govern d'Erdogan durà a terme un frau electoral». Doru també ha expressat que l'única solució que li troba en conflicte és «acceptar que els pobles que viuen en aquesta àrea decidida el seu futur i s'accepti el seu dret d'autodeterminació, un dret reconegut per l'ONU».

Per la seva banda, Ferrà ha justificat que aquesta iniciativa ajuda a incrementar «la consciència» de la societat a les Balears i, així mateix, a crear «pressió internacional». «És vital que qüestions com aquesta no quedin invisibilitzades», ha remarcat.

En un sentit similar, Jarabo ha ratificat «la necessitat de vigilància internacional» en les eleccions del pròxim 24 de juny i ha recordat que el Govern d'Erdogan «ha tancat més de 30 mitjans de comunicació, a més d'empresonar a tota l'oposició».


Font: Diari de Balears

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada