dimarts, 1 de maig del 2018

PDK: Continuarem lluitant per tots els drets del Kurdistan, inclòs d'autodeterminació

El vicepresident del Partit Democràtic del Kurdistan (KDP), Nechirvan Barzani, va afi rmar en un míting electoral a Hewlêr (Erbil) que la lluita del seu partit per aconseguir que el poble del Kurdistan exerceixi el dret a la lliure determinació continuaria. El partit "ha lluitat i ha fet sacrificis per garantir els drets del poble del Kurdistan".

"Igual que com el PDK va protegir a Erbil i la resta del Kurdistan i ho va defensar a través dels sacrificis de les forces de Peshmerga, ara, amb el mateix esperit, es dirigeix ​​a Bagdad per defensar els drets del poble del Kurdistan i garantir-los més èxits a l'Iraq. El PDK es va crear per aconseguir els drets de les persones de la regió del Kurdistan i ha fet sacrificis per ells. Continuarà lluitant per tots els drets de la mateixa manera, inclòs el dret d'autodeterminació".

Segons l'actual cara visible del partit centrista cal ser presents al Parlament iraquià "per a defensar el poble del Kurdistan, inclosos tots els components ètnics i religiosos, i aconseguir els seus objectius a través de mitjans pacífics i d'entesa. El PDK i el poble del Kurdistan mai no han buscat la guerra a menys que els altres els la hi imposessin. Mai no hem escollit la guerra i mai no hem estat un motiu per a declarar-la", va afirmar.

A les eleccions de 2014, el PDK va aconseguir 25 escons al Parlament iraquià a través de vots de la regió del Kurdistan i àrees fora de l'administració del govern del Kurdistan. Ara, aquestes darreres ja no són sota control kurd sinó de paramilitars xiïtes finançats per l'Iran. La formació kurda es presenta a les eleccions sota el lema "Més realitzacions aconseguides pel Kurdistan".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada