divendres, 4 de maig del 2018

Mustafa Özçelik (PAK): Cal unitat nacional kurda i el primer pas pot ser un bloc electoral


El President del PAK (Partîya Azadîya Kurdistanê, Partit de la Llibertat del Kurdistan) Mustafà Özçelik ha afirmat que l'aliança AKP-MHP ha de ser contrarestada a les eleccions del 24 de juny, però va advertir que "hem de resistir aquesta aliança com a poble kurd i del Kurdistan. Hem de tenir molta cura i assegurar-nos que les nostres persones no votin per la CHP o l'Iyi Parti, ja que no estan nets ". En aquest sentit la proposta del PAK és la d'un "Bloc Electoral Kurd" que reforçaria les bases d'una aliança a llarg termini. En aquesta proposat, a més de l'HDp, hi podrien participar el PSK, PDK Bakur, PDK-T o HAKPAR.

Özçelik va dir que els kurds, on es trobin a Turquia, Iran, Iraq i Síria, haurien de formar un front únic. La unitat, va dir, donarà als kurds molta més força. Incloent-hi  Kirkuk i Efrîn (que recentment ha estat envaït per Turquia) a aquesta nova aliança necessària, Özçelik va dir que haurien de posar-se les bases per a una aliança nacional kurda.

"Nosaltres, com a PAK, vull manifestar amb tota claredat que som disposats a entrar en una aliança amb qualsevol partit que accepti les nostres  bases democràtiques nacionals mínimes. A aquells que accepten la nostra demanda, que diu" No a la guerra i l'Estat d'Emergència (OHAL)", als que defensen la llibertat, la democràcia i la justícia, els hi diem que estem preparats per treballar junts per maximitzar els resultats en les eleccions ".


Comunicat en català del PAK, Partit de la Llibertat del Kurdistan

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada