divendres, 4 de maig del 2018

L'HDP anuncia el nomenament del candidat presidencial : Selahattin DemirtaşSelahattin Demirtaş, líder del Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) va ser anunciat com a candidat presidencial del partit en esdeveniments simultanis a Istanbul i la província del sud-est d'Amed (Diyarbakır en turc) el 4 de maig. A la ciutat kurda, Pervin Buldan, va llegir el comunicat que anunciava la candidatura de Demirtaş.

Tercera via entre AKP/MHP i l'oposició CHP/ İYİ

"A aquells que també preguntin quin candidat anem a donar suport a la segona volta [de les eleccions presidencials], responem amb confiança en nosaltres mateixos que recolzarem a Selahattin Demirtaş. "Ara hi ha una única alternativa contra les dues aliances", va afegir, referint-se a la "Aliança Popular" formada pel partit de Justícia i Desenvolupament (AKP) i el Partit del Moviment Nacionalista (MHP), i l'aliança d'oposició formada pel Partit Popular Republicà (CHP), el partit İYİ (Bé), el Partit de Felicitat (SP) i el Partit Demòcrata (DP).

Aliança kurda amb 5 partits

Buldan també es va reunir amb representants de cinc partits polítics kurds a Amedel 4 de maig. "L'aliança kurda que es va formar abans de les eleccions del 24 de juny és molt important per al futur dels kurds. Les demandes que ens envien les delegacions són també les nostres demandes. Les hem pres en consideració i respondrem el més aviat possible", va afegir. La Plataforma Democràtica del Kurdistan (PDK), el moviment de dreta Azadîi Hareketi, el centrista Partit de la Llibertat del Kurdistan (PAK), el Partit Socialista del Kurdistan (PSK) i el Partit Democràtic del Kurdistan (PDK-T) han declarat la seva aliança per a les eleccions, incloent els drets del propi kurd -determinació, reconèixer el kurd com a llengua oficial, i respectar els drets de les minories i de les dones.

HDP a Beşiktaş

Partidaris del partit HDP, d'esquerra pro kurda van reunir-se al Parc Abbasağa, al districte de Beşiktaş, a Istanbul, per anunciar-ho. Demirtaş va obtenir el 9,8 per cent dels vots quan va ser nomenat per a la presidència el 2014 quan va ser copresident de l'HDP. L'islamista conservador Recep Tayyip Erdoğan va guanyar aquesta elecció en la primera ronda amb un 51,8 per cent.

Demirtaş és segrestat a la presó d'Edirne des de novembre de 2016 i se l'està jutjant en una sèrie de casos, que s'enfronten a dècades a la presó per càrrecs polítics.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada