dijous, 3 de maig del 2018

190 periodistes a les presons turques: "el govern de l'AKP a Turquia no només ha convertit el país en la presó més gran del món"L' Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ, Iniciativa dels Periodistes Lliures) va fer una declaració a Amed (Diyarbakır en turc) avui per commemorar el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. La declaració feta es va fer a la seu de l'Associació de Drets Humans (İHD) i va ser llegida en kurd per Elif Alkan i en turc per Hakki Boltan. Subratllant que actualment la premsa no és lliure a la república de Turquia, la declaració indica que segons l'informe de Freedom House, de l'any 2014, Turquia va canviar de categoria: per primera vegada en els últims 15 anys, de fet, va passar de ser al grup d'"estats en part lliure" 'als estats no lliures '.

Segons l'informe Reporters sense Fronteres (RSF), Turquia finalitza l'any passat en la posició 157 de 180 països investigats i enumerats. "En el mes de març es van registrar 170 periodistes a la presó, mentre que aquest mes el nombre va augmentar fins a 190. Els i les periodistes ja no tenen cap expectativa del govern. Tothom està d'acord que el govern de l'AKP a Turquia no només ha convertit el país en la presó més gran del món, sinó que s'ha convertit en el guardià d'aquesta presó ".

"La llibertat de premsa i premsa lliure s'ha reduït. La llibertat de premsa i la tradició de premsa lliure han estat empresonats per aquest govern. L'estat "guardià" està a la porta d'aquesta presó. Per descomptat, els nostres amics encarregats seran gratuïts i tornaran al seu treball" va afirmar l'ÖGİ.
L'informe publicat per ÖGİ aquest mes inclou la següent informació:
- 190 periodistes a la presó
- 17 periodistes presos sota custòdia
- 33 periodistes arrestats
- Es van demandar dos periodistes
- S'han intentat 50 periodistes
- Un total de 29 periodistes van ser condemnats a 144 anys, 2 mesos i 29 dies. A més, es va donar una multa de 3 mil lliures turques (600 €).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada