dimarts, 1 de maig del 2018

Declaració del PKK pel Primer de Maig


El Comitè Executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) ha fet pública una declaració pel dia 1 de maig de 2018. El partit recorda l'origen de la diada: : "A Chicago el 1886, els obrers van fer una vaga per a la jornada laboral de 8 hores, des d'aquest dia 1 de maig ha estat el dia d'unitat, solidaritat i lluita per als treballadors . Amb 132 anys de lluita, l'1 de maig s'ha convertit en el dia de la lluita pel socialisme democràtic. L'1 de maig és el dia més celebrat entre la humanitat, independentment de la seva religió, llenguatge o color de la pell. El caràcter consumista del capitalisme ha desglossat tots els valors socials, i la lluita contra el capitalisme ha arribat a abastar tota la humanitat. La humanitat i els seus valors històrics de la societat només poden sobreviure amb el socialisme democràtic que es crearà a través de la lluita contra el capitalisme. En aquest sentit, l'1 de maig se celebra com un dia d'unitat, solidaritat i lluita contra el capitalisme per a tota la humanitat ".

La declaració del partit kurd es centra en tres eixos: unitat, la solidaritat i la lluita. "Quan es produeixi la lluita, sorgiran avenços importants cap a la creació del socialisme democràtic en l'atmosfera de crisi constant del capitalisme. Alhora que la crisi del capitalisme no es pot superar amb les polítiques socialdemòcrates o liberals, els partits de dretes arriben al poder a tot el món. Els governs de dretes volen superar la crisi del capitalisme mitjançant un augment de la coerció, l'opressió i l'explotació. Com que és impossible per a aquells que van crear les crisis per resoldre'ls, aquests intents no faran sinó enfortir la crisi.

Ha arribat el moment en què la línia del socialisme democràtic basada en el sistema del confederalisme democràtic cap a una societat democràtica organitzada que no sigui pro-estatal o pro-poder faci grans estímuls. Mentre el pensament creatiu, polítiques correctes i enfocaments tàctics adequats a les característiques globals del capitalisme es desenvolupin, les pròximes dècades estaran marcades pel socialisme democràtic. La lluita de 132 anys amb milions de màrtirs ha creat una forta acumulació democràtica que posa fi al capitalisme. Per aquest motiu, hi ha una necessitat més gran que mai de la solidaritat internacional."

Sobre l'actualitat, el text afirma que "el PKK està realitzant una maniobra revolucionària democràtica a tot el Pròxim Orient, començant pel Kurdistan. La crisi de la revolució democràtica es desenvolupa a les quatre parts del Kurdistan, i avui es desenvolupa una nova revolució a Rojava basada en el sistema confederalisme democràtic. Aquesta revolució s'ha apoderat dels pobles àrabs, siríacs, armenis, Durzi, txetxens i turcs, i tots els pobles de Síria, i està afectant a tot l'Orient Mitjà. Davant d'aquest desenvolupament revolucionari democràtic al Kurdistan, Turquia i Orient Mitjà, el feixisme AKP-MHP ha augmentat en atac en nom de totes les forces despòtiques i regressives. L'animositat del feixisme AKP-MHP contra el poble kurd i la intenció de promulgar un genocidi kurd s'han convertit molt clarament en una animositat contra la democràcia, els pobles i els treballadors."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada