dimarts, 8 de maig del 2018

Una delegació de dones alemanyes visita els campaments de persones refugiades d'Efrîn

La delegació de dones alemanyes va demanar a les institucions internacionals que reconeguin els campaments existents en el cantó de Shehba on desenes de milers de persones d'Efrîn s'han vist obligats a escapar de les seves llars a causa del exèrcit d'ocupació turc. La delegació participa a la campanya del moviment feminista kurd, Kongra Star, sota el lema "Ji bo Efrînê Serî Hildin" (Dones, Revolta per Efrîn). Han vist la situació dels malalts i els centres mèdics de la Mitja Lluna Roja Kurda (Heyva Sor a Kurd) a Sherawa i el cantó de Shehba
"Vam venir a investigar i informar sobre la situació dels refugiats de Efrîn. Aquí escoltem moltes històries doloroses i tràgiques de pèrdues personal i violència. Condemnem, durament, la violació dels drets humans per part de l'Estat turc i els seus aliats jihadistes (...) condemnem la cooperació d'estats de l'OTAN com Alemanya amb l'estat turc. Donem suport a la demanda de la gent de Efrîn de tornar a casa d'una manera segura. Com a treballadors de la salut, observem una necessitat urgent de cura de la salut sostenible i infraestructures especialment per a dones i nens a Shehba".

La delegació és formada per dones feministes i que treballem en el camp de l'assistència sanitària mèdica a Alemanya. Han assegurat que "hi ha un imperatiu urgent per aturar el subministrament d'armes a l'estat turc. Els observadors internacionals i la premsa han de tenir accés lliure a Efrîn".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada