dimecres, 15 de desembre del 2021

Mor a una presó turca el pres polític kurd Abdulrezzak Şuyur

 


 
Abdulrezzak Şuyur, un presoner greument malalt de 56 anys i detingut a la presó de tipus T d'Esmirna Aliağa Şakran, va perdre la vida. Abdulrezzak, que va ser detingut l'any 1993 a Muğla, va ser jutjat amb l'acusació de "ser membre d'una organització terrorista" i condemnat a cadena perpètua. Abdurrezak, que va ser enviat a Şakran després de les presons de Siirt i Antep, va ser diagnosticat amb càncer de pulmó fa tres mesos. Abdulrezzak, que també tenia asma, no va rebre tractament després del diagnòstic de càncer.

Abdulrezzak, que es va reunir per última vegada amb el seu fill fa dues setmanes, no se'n sap res des d'aquell dia. El seu germà gran Muhsin Şuyur va anar a la presó per veure Abdulrrezak. L'administració de la presó va dir que no se li permetria reunir-se amb ell sense donar cap motiu. L'administració de la presó, que va trucar a la seva família una hora després que el seu germà sortís de la presó, va dir que Abdulrrezak havia finit. Tot i que la demanda d'Abdulrrezak, la detenció del qual es va oposar l'any passat, no va ser acceptada, li quedaven 14 mesos per sortir de la presó.

Abdulrezzak va sol·licitar abans al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). L'any 2006, el TEDH va dictaminar que hi ha vulneracions de drets en molts aspectes. El TEDH aporta raons com la durada de la presó preventiva i la violació del dret a un judici just a causa del militar al Tribunal de Seguretat de l'Estat d'Amed. El TEDH, d'acord amb l'article 41 del tribunal, va decidir : “Si el Tribunal considera que hi ha hagut una violació dels presents convenis i protocols i si el dret intern de l'Alta Part contractant en qüestió només pot reparar parcialment aquesta violació; El Tribunal dictamina, si s'escau, de manera equitativa, la indemnització al perjudicat. En una situació en què el Tribunal consideri que ha estat condemnat per un tribunal independent i imparcial en virtut de l'article 6 § 1 de la Convenció, opina que, en principi, la forma més adequada de reparació seria tornar a jutjar el sol·licitant. per un tribunal independent i imparcial, a petició seva''.

Segons la informació donada pel seu germà Yunus Şuyur, fa un mes es va presentar una petició per continuar el seu tractament fora. No es va donar resposta a la petició de no poder ser tractat a la presó. El seu germà Yunus Şuyur va declarar que es va reunir amb ell fa un mes i va dir: "Ens preguntem com va arribar a aquesta situació en un mes. El van operar? No ho sabem. Fa dues setmanes que no en sabem. Ni tan sols feia trucades setmanals. Ha mort abans? Què va passar perquè va perdre la vida? Hi ha una contradicció sobre la seva mort. Però no sabem quina és la situació”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada