divendres, 24 de desembre del 2021

Zozan Çewlik, comandant de la seu de YJA Star: "La lluita de guerrilles és l'estil bèl·lic desenvolupat pels oprimits, els pobles i les petites forces contra les forces numèricament i tecnològica superiors"


Zozan Çewlik, comandant de la seu de Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), va fer balanç teòric i pràctic de la lluita de la seva milícia. La komutani ha afirmat que: "Cada època té el seu caràcter únic, els seus equivalents d'institucions organitzades, estils de vida i relacions. Al mateix temps, sorgeix un tipus humà equivalent al caràcter de l'època. Pel que fa al segle XXI, el caràcter d'aquesta època també es reflecteix en els models de l'exèrcit i l'estil bèl·lic. En aquesta era, que també s'anomena era de la informació, les forces de poder protegeixen tota mena d'informació i utilitzen aquesta informació per als seus propis interessos, no per a les necessitats de la gent. Tenir coneixement significa tenir poder. Una dimensió de la guerra lliurada al segle XXI també s'anomena mitjans digitals, guerres per Internet i ciberatacs. En el passat, la guerra es lliurava entre dues o més forces militars. Els exèrcits s'enfrontarien. Ara el sistema capitalista modernista ha declarat la guerra a tota la societat. Per tant, es va reduir el nombre d'exèrcits, es va mobilitzar el poder i la guerra va adquirir un caràcter asimètric. La guerra es va desenvolupar segons la qualitat, no la superioritat numèrica. Es basa en un estil de guerra basat en l'alta tecnologia i la intel·ligència. Mitjançant l'ús de mètodes de guerra especials de manera molt eficaç, es pretén matar persones en termes de valors espirituals i humans en lloc de matar físic. A les guerres del segle XXI, també anomenades guerres modernes, també és important el vessant militar de la guerra, però la part principal és el període en què es duen a terme les operacions de percepció. El vessant militar es completa en poc temps i ràpidament i posa el punt final a la fase final.


La lluita de guerrilles, en canvi, és l'estil bèl·lic desenvolupat pels oprimits, els pobles i les petites forces contra les forces numèricament i tecnològicament superiors. Aquesta definició no ha perdut res del seu valor. Les persones, les dones i els oprimits només poden triomfar si duen a terme l'estil de la guerra de guerrilles contra els poders hegemònics al segle XXI. Per descomptat, tenint en compte el caràcter d'aquesta època, cal reestructurar les regles i el mode d'acció de la guerrilla. Els principis guerrillers determinats per Mao es van convertir en una font d'esperança per als pobles dins i fora del seu propi temps, i molts moviments guerrillers van desenvolupar els seus propis moviments guerrillers basats en aquests principis. El nostre moviment ha creat el seu propi sistema de guerrilles i ha determinat el seu curs d'acció i acció basant-se en els moviments guerrillers del Vietnam i la Xina. Tanmateix, estem passant per un període en què la constant serà superada i derrotada amb el temps. L'organització guerrillera és una organització flexible i fluida. Ha de ser capaç d'adaptar-se a qualsevol situació en qualsevol moment.


També fa temps que posem la reestructuració a la nostra agenda. No sentim aquesta necessitat de renovació i canvi només per les tendències de l'enemic. La guerrilla del nou període que hem desenvolupat no és una guerrilla desenvolupada únicament a través de l'autodefensa. A través de llargues reunions, discussions i entrenament militar es va formar una nova doctrina guerrillera. Per descomptat, aquestes no es van limitar a meres discussions ni es van quedar en documents. Sobretot l'any 2021, la guerrilla de la modernitat democràtica va ser provada i provada en la pràctica de l'any, es van determinar amb més força els seus punts febles i es van aprofundir els seus punts forts. Pensem que aquesta doctrina de la guerra, que també anomenem guerrilla de la modernitat democràtica, serà la perspectiva principal de tots els pobles, dones i forces antisistema. Aquest any, hem aconseguit resultats més concrets a la pràctica. S'ha desenvolupat la professionalitat en guerrilla, sobretot amb les branques i les formacions d'especialització. L'estil d'equip es va implementar de manera molt més eficaç. Una vegada més, com a primer en la nostra història de guerra, les guerres de túnels són suficients preparacions i experiències en aquesta forma de guerra.

Va deixar l'enemic sense resoldre, tot i que no teníem solució. Hi va haver resultats instructius que vam extreure de la pràctica de la guerrilla de la modernitat democràtica el 2021. A la vista dels resultats que hem extret de la pràctica, hem vist que podem formar la guerrilla de la victòria el 2022. També podem considerar el 2021 com un any en què es reforça la creença que la victòria s'aconseguirà amb la guerrilla de la modernitat democràtica i es revifa l'esperança. El que va portar a la guerrilla de la llibertat va ser la seva auto-renovació, poder aprendre dels seus errors i mancances, estar obert al canvi i no caure en el dogmatisme. Per descomptat, també hi va haver enfocaments que vam tenir dificultats per canviar en primer lloc a causa de la sociologia kurda, insistint en els hàbits i a la seva manera. Els resultats d'aquests enfocaments també van ser pesats per a nosaltres, perquè vam pagar un preu a canvi. Tanmateix, estava convençut del projecte de reconstrucció de la guerrilla i va veure amb els seus propis ulls que havia vençut l'enemic. Per descomptat, aquests èxits no es van aconseguir només mitjançant canvis en la manera d'organització, d'acció i de moviment. Tot i que aquests són importants, és la seva posició ideològica la que fa invencible la guerrilla. Per dir-ho en una paraula; És apocalíptic. En primer lloc, la seva devoció al Líder, als màrtirs i als seus companys. La invencibilitat de la guerrilla prové del seu fort compromís amb els valors que fan humans les persones. No hi ha tècnica més poderosa que una persona que creu en una ideologia i es compromet a morir amb aquesta ideologia. El PKK ho ha aconseguit.

Aquest procés va ser un període en què es va desenvolupar la guerrilla de les dones lliures en la guerra popular revolucionària. Com es poden avaluar els beneficis obtinguts per aquest procés?

Les guerrilles YJA Star tenen un fort llegat de llibertat i ascendència valuosa. No podem fer front a la lluita per la llibertat en desenvolupament i al moviment guerriller de dones lliures aïlladament dels esforços dels que ens van precedir, del preu que van pagar, del dolor que van patir i de les dificultats que van experimentar. El nostre regal el devem als Saras, Bêrîtans, Zîlan i Semas. Són la nostra font de vida i de guerra. Els heroismes resultants i el treball de les dones són realment importants i significatius. Les nostres dones comandants i guerrilles no van dubtar a assumir la responsabilitat i liderar la guerra històrica i estratègica que vam fer. Van tenir una participació viva, creativa, productiva, fluida i dinàmica. En molts dels nostres camps, les amigues van assumir la responsabilitat de la guerra, van planificar accions amb la ment femenina i van dur a terme moltes accions creatives amb el seu propi poder. Els nostres guerrillers YJA Star es troben als Zagros, als peus de la muntanya Cilo, als cims de Cudi, als cims de les muntanyes Dersim, al camp de Tendürek, a Botan, Amed, Metîna, Heftanîn, Xakurkê, Gever' He també va mantenir les seves posicions a Garzan i Mêrdîn; van demostrar amb les seves pràctiques que es dedicaven apassionadament a la línia de la vida lliure. El 2021 també ha estat un any per a nosaltres en la guerra popular revolucionària, en què la guerrilla de dones lliures es va concretar, es va fer més activa i es va establir el sistema de vida i organització.

Per descomptat, aquests guanys no van ser gratuïts. Hem perdut els nostres preciosos companys com a màrtirs en aquesta lluita. Vam donar a la nostra causa les filles més belles i els fills més bonics d'aquest poble. En la nostra guerra d'honor i llibertat, amics com Nûjîn Koçer, Nûjîn Êrs, Hilal Goran, Diljîn Marya, Nuda Sason, Sozdar Qamişlo i Şîlan Goyî, que havien estat desenvolupant, guerrillers, comandants i comandants de la guerra popular revolucionària durant anys, van ser martiritzats. Aquestes dones valentes són les deesses de l'època. Són les deesses d'autodefensa de l'època. significa deessa; Significa ser creatiu, constructiu, fluid, immersiu i col·leccionable. Aquestes valentes dones kurdes tenen moltes més de les característiques que hem esmentat. De nou, hi ha una altra veritat de la nostra lluita; la guerra crea el seu propi comandant. Fins i tot fa dècades, el nostre lideratge va decidir que la guerra era tremendament constructiva. Aquí hi ha molts dels nostres joves amics com Adife Kanîreş, Veroz Ovacık, Eylem Zewkan, Sozdar Kerboran, Delal Muş, encara que no porten molts anys al partit, la posició d'iniciativa de molts dels nostres amics durant la guerra, el seu rancor i la ira cap a l'enemic, els va convertir aviat en comandants amb els cops que van infligir a l'enemic. Creien en el lideratge, els màrtirs, el companyerisme i com a expressió d'aquests, la línia de la llibertat de les dones, i es van mantenir fidels fins al final. Les mesures de militància del PKK i del PAJK, que van desenvolupar la voluntat de resistir tota mena de tendències de l'enemic en aquests amics, van ser fortes en ells. Intuint la gravetat del concepte d'aniquilació del lideratge i el moviment, així com la força del seu compromís de camaraderia, es van protegir d'aquests atacs. La participació de les dones, amb identitat i voluntat pròpies, en l'acte de recreació d'una nació sobre la base de la llibertat, és la invencibilitat i l'èxit d'aquesta nació. Això ha sorgit en la realitat del Kurdistan. Amb el desenvolupament de la guerrilla de les dones lliures, el projecte de reestructuració va adquirir tal dimensió que va desenvolupar idees i projectes més concrets. Això es considera un desenvolupament molt important pel que fa a la lluita per la llibertat de les dones."Zozan Çewlik també ha fet un balanç de situació de les activitats d'enguany del comandament central de YJA Star: Hem descrit els resultats i la naturalesa del balanç anual de YJA Star:

* 114 companyes van ser martiritzades aquest any.
* 5 guerrilleres van ser preses com a ostatges.
* YJA va realitzar 116 operacions.
* 25 actes de sabotatge,
* 22 activitats de seguiment,
* 24 activitats amb armes pesades,
* 13 activitats amb armes especials,
* 2 accions de llançament a l'enemic


Com a conseqüència d'aquestes accions aquest dany es va infligir a l'enemic;
* 136 soldats enemics van morir.
* Un contractista i 2 guàrdies van ser castigats.

* 38 soldats van resultar ferits.
* 2 vehicles blindats de tipus Kirpi van ser destruïts.
* Vehicle tipus Amorog, vehicle tipus trànsit, vehicle tipus Reo, camió destruït.

* Van ser colpejats 5 helicòpters d'atac.


 

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada