diumenge, 15 de novembre del 2015

18 morts en combats entre kurds i xiïtes a Tuz Khurmatu (Iraq)

Fins a 18 persones han mort en els enfrontaments entre la població kurda i les forces peshmerga i paramilitars xiïtes de les temibles Hashd Al Shaabi, pels grups xiïtes, d'ètnia turcmana i àrab, a la ciutat iraquiana de Tuz Khurmatu (o Tuz Khurmato). L'agència NRT afirma que han mort un peshmerga, un Asayish (força policial), un metge, cinc civils i deu atacants d'Hashd Al Shaabi, van morir en els enfrontaments. El metge era el director de l'hospital local i ha estat assassinat per desconeguts.


Hashd Al Shaabi, literalment anomenades "forces de mobilització popular", són grups paramilitars armats fins les dents per l'Iran. Amb més de 80.000 membres que cobren els seus salaris de Teheran o fanàtics xiïtes iraquians, les Hashd són un exèrcit a l'ombra de les tropes regulars iraquianes, sovint millor armades que elles i sempre tan fanatitzats com els sunnites de l'Estat Islàmic. Membres de les Hashd han decapitat i cremat vius presos sunnites iraquians i actuen "com gàngsters". 

Els membres d'Hashd estan cremant les propietats kurdes

La mesquita de Wahab, sota custòdia peshmerga, ha estat ocupada pels fanàtics xiïtes


El conflicte va esclatar entre guerrillers d'Hashd  i peshmerga a la ciutat el dijous 12 després de que els xiïtes van atacar un lloc de control controlat pels kurds.
Els paramilitars xiïtes han segrestat a prop de 70 persones a la ciutat i aquest matí han cremat una mesquita sunnita. La població civil kurda, a la que se li han cremat desenes de propietats i que és atacada per franctiradors d'Hashd, ha optat per armar-se. 
Tuz Khurmatu, situada a 180 km al nord de Bagdad, es troba en una zona del territori en disputa entre el la regió autònoma kurda i les regions del sud, sota el govern central, amb una població ètnicament diversa de turcmans, kurds i àrabs.
Per a saber-ne més:


Les milícies xiïtes obren, ara, un nou front de guerra contra els kurds de l'Iraq

Article a Geopolítica.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada