diumenge, 1 de novembre de 2015

Mig centenar persones a la concentració de KurdisCat per Kobanê a Barcelona

Mig centenar persones s’han concentrat avui, 1 de novembre, al consolat de Turquia on han realitzat una protesta pacífica. La concentració, organitzada per KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan ha tingut l’adhesió de sindicats entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries ERC, ICV-EUiA i CUP. En els diferents parlaments, en català i kurd, s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Barcelona, de Diren Gezi Barcelona, també han denunciat aquests fets i el govern islamista de l’AKP.


 Zana Suphandagi, de KurdisCat, atenent a la premsa 
Amina Hussein atenent a TV3En els parlaments de KurdisCat on s’ha agraït la presència als assistents. Jordi Vàzquez ha explicat el context de la mobilització per la ciutat síria i el setge que ha patit per l'Estat Islàmic, Javier Oliden, acabat d'arribar del Kurdistan sirià ha destacat que aquestes mobilitzacions són molt agraïdes per part de la població kurda, que ajuden a trencar el mur de silenci. La prioritat, ara mateix és crear un corredor humanitari cap a Kobanê que el govern turc bloqueja. Finalment Amina Hussein, originària del Kurdistan sirià, ha reconegut la difícil situació que viu Kurdistan i la força que rep en mobilitzacions com la d'avui. En aquest sentit cal destacar que nombrosos kurds i turcs residents a Catalunya han participat a la mobilització.

Entre els participants hi havia Oriol Amorós, d'Esquerra Republicana de Catalunya i diputat de Junts pel Sí, Teresa Lecha i Josep Garganté, regidors de la Candidatura d'Unitat Popular, Jordi Miró d'Estat Català i Àngels Tomàs de l'àrea d'internacional d'Esquerra Unida i Alternativa.

1 comentaris:

 • Dara Zagros says:
  3 de novembre de 2015 a les 14:59

  La declaciones de Senor Kurd eran muy interasantes.Decia " Que el mundo salvado Kobani. Nosotros por primera vez (Me imagino que queria hablar de la entrada de Pesmerge a Kobani despues de 2 mois de combate ) .
  Le cuesta mucho prononciar palabra de YPG , YPJ que han tenido monton de martires. Tompoco PKK.
  No se da cuenta la gente viene celebrar lucha eroica de YPG ,YPJ (No ignoramos la participacionde aviones de guerra de coalicion )

  Segunda tema es el concentracion era para comemorar las victimas del atentado de Ankara organisado por HDP. El viene con una bandera de otro partido para hacer la publicidad .Como participaria a 1 de Mayo ...todos los partidos con su bandera (de PAK que 90%100 de los kurdos no saben si existe un tal partido . Existe solo de nombre ).Como participaria a 1 de Mayo ...todos los partidos con su bandera

  Yo personalmete si no me gusta organisacion de algun partido no participaria porque seria una tortura parami.

Publica un comentari a l'entrada