dimarts, 3 de novembre de 2015

Les SDF (YPG-Sanadid) avancen sobre al-Hawl (Síria) entre mines

L'Observatori Sirià per als Drets Humans assegura que les Forces Democràtiques de Síria (SDF) van prendre el control d'un poble i una granja almenys prop de Jabal Kawkab al nord-est de la ciutat d'al Hasakah, després d'enfrontaments contra l'Estat Islàmic (Islamic State, IS).


L'ofensiva de la coalició democràtica va començar divendres amb suport de la coalició internacional encapçalada pels Estats Units. L'aviació és bàsica per destruir unitats i avançar camp a través en zones molt minades. Ahir les SDF van avançar conquerint les petites poblacions d'Um Al Shug, Mazara, Kaka i Shagira situades al nord i est d'al Hawl. Avui ha entrat a Xizêla. L'avantguarda de les SDF ha arribat a un quilòmetres de Khatuniya. L'objectiu ara és tallar la carretera d'al Hawl amb la frontera iraquiana. D'aquesta manera es tallarà el nexe de l'Estat Islàmic entre l'Iraq i Síria pel nord.

Segons el SOHR, en els enfrontaments d'ahir, l'IS va llençar un vehicle suïcida que fou destruït pels franctiradors de les YPG, a més hi va haver enfrontaments al poble Homfl que van resultar en la mort d'almenys 7 membres de l'organització fonamentalista i ferits diversos que van ser apressats. entre els caiguts hi ha un "emir" (cap militar islamista) del Daguestan va ser abatut durant els enfrontaments en curs.

El gruix de l'operació el duen les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG)
i la milícia àrab Al-Sanadid. Aquest matí, un doble moviment ha doblegat la resistència de l'Estat Islàmic que vorejava la base militar de l'exèrcit sirià a Kawbab, a l'extrem sud d'al-Hasakah. Les SDF no han atacat l'exèrcit regular però ara mateix tenen encerclada la base pel que ja no juga cap paper defensiu ver l'IS.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada