dimarts, 3 de novembre de 2015

Tres joves kurds assassinats per l'exèrcit aquest matí

Erdogan ha decidit castigar les zones on el partit Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) va obtenir millors resultats a les eleccions de diumenge. Aquesta matinada s'han iniciat sengles operacions per part de l'exèrcit turc, fortament, armat contra les poblacions de Gever (en turc Yüksekova) i Silvan. Els soldats turcs han matat, de moment, Muslum Tayar (de 22 anys) a Silvan, Dogan Dogma (de 20) i Çetin Dara (de 18 anys) a Gever.

Muslum Tayar, de 22 anys, assassinat avui pel esquadrons d'Erdogan

Silvan és la que està patint l'atac més brutal. Per sisena vegada s'hi ha declarat el toc de queda i tres barris han estat assaltats per vehicles blindats que han disparat contra la població civil. Silvan forma part de la província d'Amed (Diyarbakir en turc) on l'HDP va arribar a un 71,32 % a les eleccions de l'u de novembre. A la pròpia Silvan va arribar a un 87 %.

Per la seva part Gever pertany a la província d'Hakkari on l'HDP va obtenir un rotund 81,96 % malgrat que a molts llocs no es va poder votar. A la localitat de Gever el resultat fou del 93 %; ara Erdogan els hi fa pagar amb sang. A part dels tres joves morts la policia turca ha detingut 44 persones més.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada