dilluns, 8 de febrer del 2016

Atrocitat al Kurdistan turc: La policia crema vives 62 persones a Cizre

Els executats duien tancats a un edifici des del passat 23 de gener. Les forces de seguretat turques havien bloquejat l'edifici i no han deixat entrar cap ambulància durant 16 dies. En un principi es mantenia contacte telefònic amb els assetjats però a principi de la setmana passada es va perdre. No tenien aigua ni aliments i 7 d'ells, com a mínim, van morir de les ferides.

Ahir entre les cinc i les sis de la tarda (quatre i cinc, hora catalana) va produir-se l'atac. Segons testimonis recollits per l'ANF es van escoltar explosions però no trets. A primera hora del vespre al canal turc TRT informava que 60 persones havien estat executades a l'edifici de Cizre sense donar més detalls. Faysal Sarıyıldı, diputat de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) confirmava a Stêrk TV que hi havia hagut explosions, per tant no hi havia hagut cap lluita entre dues parts sinó una matança preparada d'avant mà. L'electe assegurava que dins l'edifici hi havia 52 persones més 10 a un edifici annex que van ser cremades dissabte.

Segons Faysal Sarıyıldız, ja aquest matí, malgrat el secretisme oficial, han pogut saber que hi ha 30 cossos a l'hospital. Els morts presenten cremades totals o parcials. No tenen cap bala pel que es confirma l'atrocitat més gran que han fet les forces de seguretat turques des que govern l'AKP. La UE ha aprovat concedir a Turquia 3.000 milions d'€ fa només uns dies.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada