dimecres, 10 de febrer de 2016

Gran èxit: les YPG ja controlen la base de MenaghLes Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) van conquerir, a darrera hora d'ahir, la base aèria de Menagh. Poc abans havien entrat a la pròpia vila de Menagh que havia estat abandonada per les forces opositores sirianes. Especialment es tracta del Front Al Nusra i d'Ahrar al Sham. La base fou entregada a les YPG i a Jaish al Thuwar sense combats. Els dies abans la milícia kurda havia realitzat el que en argot militar s'anomena una maniobra de pinça conquerint les poblacions situades al nord i sud de la base. 

El control de la base representa un triple èxit. En primer lloc diplomàtic doncs s'ha aconseguit sense vessament de sang i negociant amb l'oposició que, fa només tres mesos atacava el cantó d'Efrîn. La pròpia població de la zona ha manifestat la seva voluntat d'estar defensada per les YPG i evitar, alhora, els bombardeigs russos i l'administració del govern sirià. 

En segon lloc militar doncs al no haver hagut bombardeigs la base està intacta (tant  intacta com pot estar després de patir el setge de 2012-2013), de fet s'ha obtingut un notable arsenal d'armes curtes, i permetria rebre reforços per via aèria de cara a un eventual avanç cap al nord. I en aquest sentit rau el tercer èxit. Ahir les YPG van enviar un miler de combatents caminant d'Efrîn cap a Menagh. Amb aquesta base, a només 7 km d'Azaz, és més que probable que siguin les YPG i no l'Exèrcit Àrab Sirià (el d'Assad) les qui avancin sobre Azaz. Aquesta és la darrera gran població siriana, amb més de 30.000 habitants, abans de la frontera i permet el control de tot el nord-oest de la província d'Alep. 

Fotos de la base: Kovan Direj
 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada