diumenge, 28 de febrer del 2016

L'eurodiputat català Terricabras visita el Kurdistan turc amb una delegació del Parlament Europeu

El diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, no veu gens fàcil que s'aturi l'actual situació de violència al Kurdistan turc i que es reprengui el diàleg de pau entre el govern turc i els kurds. Terricabras ha tornat del Kurdistan després de participar en una delegació de sis eurodiputats del grup Verds / ALE que s'ha entrevistat amb totes les parts possibles per explorar les possibilitats de reprendre les converses de pau. Els diputats s'han reunit amb els co-alcaldes de Mardin, Diyarbakir i altres poblacions kurdes pròximes, els governadors de les províncies de Mardin i Diyarbakir, diputats del partit del govern -AKP-, diputats del partit kurd -HDP-, ONG's i periodistes. També es va trobar amb la vídua de Tahir Elçi, un advocat de drets humans assassinat el 28 de novembre, segons sembla, per membres de la policia o l'exèrcit, a més de fer dues rodes de premsa.
 


                                                     Reunió amb el governador turc de Mardin, Ömer Faruk Koçak


                                            Reunió amb les co-alcaldesses de Mardin, Nusaybin i Cizre, del Kurdistan turc

Reunió a la seu de l'AKP, partit del govern a Turquia

"Torno escandalitzat del Kurdistan turc. El govern turc està en guerra amb el PKK i el tracte de "terrorista" l'està ampliant a molts altres sectors de la societat", afirma Terricabras. A Diyarbakir, la delegació va arribar fins a les portes del barri de Sur, encerclat per tropes del govern, que el considera un feu del PKK. Des d'allà se senten els tirotejos constants i les peces d'artilleria bombardejant. En aquest barri, fa un any hi vivien 24.000 persones i avui en queden 130, després que la gran majoria hagi marxat. "Els morts es compten per centenars a les dues províncies i hem sentit testimonis de persones que han estat 68 dies sense poder sortir de casa i sense tenir pràcticament res, ni aigua, ni menjar, ni electricitat", afegeix el diputat. "Sincerament, sóc pessimista i estic molt poc esperançat que s'aturi l'actual situació de violència i es reprenguin les converses de pau", diu Terricabras. "Em temo que el govern d'Erdogan només busca una escalada bèl·lica que sap que acabarà guanyant. I lamento que la Unió Europea caigui en el seu xantatge ara que ell acull molts immigrants", conclou.
El diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, no veu gens fàcil que s'aturi l'actual situació de violència al Kurdistan turc i que es reprengui el diàleg de pau entre el govern turc i els kurds. Terricabras ha tornat del Kurdistan després de participar en una delegació de sis eurodiputats del grup Verds / ALE que s'ha entrevistat amb totes les parts possibles per explorar les possibilitats de reprendre les converses de pau. Els diputats s'han reunit amb els co-alcaldes de Mardin, Diyarbakir i altres poblacions kurdes pròximes, els governadors de les províncies de Mardin i Diyarbakir, diputats del partit del govern -AKP-, diputats del partit kurd -HDP-, ONG's i periodistes. També es va trobar amb la vídua de Tahir Elçi, un advocat de drets humans assassinat fa unes setmanes, segons sembla, per membres de la policia o l'exèrcit, a més de fer dues rodes de premsa.

"Torno escandalitzat del Kurdistan turc. El govern turc està en guerra amb el PKK i el tracte de "terrorista" l'està ampliant a molts altres sectors de la societat", afirma Terricabras. A Diyarbakir, la delegació va arribar fins a les portes del barri de Sur, encerclat per tropes del govern, que el considera un feu del PKK. Des d'allà se senten els tirotejos constants i les peces d'artilleria bombardejant. En aquest barri, fa un any hi vivien 24.000 persones i avui en queden 130, després que la gran majoria hagi marxat. "Els morts es compten per centenars a les dues províncies i hem sentit testimonis de persones que han estat 68 dies sense poder sortir de casa i sense tenir pràcticament res, ni aigua, ni menjar, ni electricitat", afegeix el diputat. "Sincerament, sóc pessimista i estic molt poc esperançat que s'aturi l'actual situació de violència i es reprenguin les converses de pau", diu Terricabras. "Em temo que el govern d'Erdogan només busca una escalada bèl·lica que sap que acabarà guanyant. I lamento que la Unió Europea caigui en el seu xantatge ara que ell acull molts immigrants", conclou Terricabras. - See more at: http://www.esquerra.cat/actualitat/terricabras-veu-molt-dificil-que-es-reprengui-el-dialeg-per-la-pau-al-kurdistan-turc#sthash.xhwIEoZU.dpuf

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada