diumenge, 7 de febrer de 2016

Confirmada, i ja operativa, la base aèria dels EUA a RojavaLa notícia que vam avançar el 20 de gener ha estat confirmada per la CNN sobre el terreny i VOA News. la base ha estat batejada com a aeroport d'Abu Hajar, es troba a la zona Rimelan, Rojava, dins el cantó autònom de Cizîre. L'aeroport original s'ha ampliat de 700 a 1.300 metres. Això permetrà l'arribada dels els avions de transport C-130. L'idea de la base fou del destacament de mig centenar de militars nord-americans enviats per ordre de Barack Obama a Rojava. Aquests "assessors" actuen de forma discreta davant la clara oposició turca a la seva presència. L'aeròdrom es troba a 120 quilòmetres de l'aeroport Qamixli; un aeroport civil controlada pel govern sirià que s'informa sent utilitzat per les aeronaus de les missions militars russes en suport del règim.


El portaveu de les Forces Democràtiques Síria (SDF), el turcman Telal Silo, va dir a VOA que la base aèria anteriorment va ser utilitzada per transportar productes agrícoles a la regió i ara s'està ampliant pel seu ús militar i humanitari. Silo va explicitar que la base no és militar sinó aèria cosa que no evita que rebin ajuda militar dels EUA en ella: "Som un soci estratègic per als EUA". Kurdistan Policy ha informat que el avui cinc avions dels EUA de carregament amb armes i munició han aterrat a Rimelan.

D'acord amb la companyia global d'intel·ligència Stratfor, una imatge de satèl·lit que encapçalen aquest article, presa el 28 de desembre i publicat el mes passat, va mostrar la construcció per ampliar la pista d'aterratge. Un reporter de VOA va visitar la base aèria fa només uns dies va trobar que està fortament protegida per les forces pertanyents a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les SDF.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada