dissabte, 22 d’octubre del 2016

128 morts i 170 ferits, de moment, en els atacs sobre Kirkuk

Encara queden grups d'islamistes repartits en dos dels 10 districtes atacats de la ciutat iraquiana. El governador ha acceptat l'ajuda de tropes iraquianes enviades pel primer ministre Haidar al Abadi.

Entre els morts hi ha 48 islamistes i 80 civils i membres de les forces de seguretat, principalment kurds. També hi ha 133 persones ferides que serien 170 segons un recompte posterior. L'atac a la central de Dubiz ha estat la matança més salvatge i han estat assassinats diversos treballadors iranians. Entre ells l'emir d'una mesquita i, alhora, enginyer. Un periodista iraquià fou abatut per un franctirador de l'Estat islàmic. A Dubiz tres suïcides es van immolar després de fer la matança.


El governador de Kirkuk, Najmaldin Kari, metge, ha visitat les persones ferides, moltes d'elles greus

El governador Najmaldin Karim ha apuntat a infiltrats dins dels refugiats acollits per Kirkuk com a autors/col·laboradors dels atacs. "hi ha 600.000 refugiats a Kirkuk i si només uns cent d'ells poden dur a terme aquests atacs, ho faran i provocaran el caos." A això cal afegir una greu errada de les defenses de Kirkuk. En primer lloc per l'entrada d'armament, en segon lloc per la capacitat d'infiltració i, en tercer, per la facilitat dels integristes en repartir-se per la ciutat. Com a exemple, els atacants van fer-se amb el control de tres hotels.

Un dels pocs atacants que ha pogut ser identificat ha resultat dur documentació turca com a "refugiat" sirià

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada