divendres, 7 d’octubre del 2016

Zhalia Sirwan, escollida Miss Kurdistan 2016
La guanyadora de la tercera edició del concurs de bellesa va ser escollida entre onze dones kurdes de l'Iraq. Té vint anys i és una estudiant de Sulaymaniyya, la província kurda iraquiana fronterera amb l'Iran. La ràdio Babylon FM va organitzar l'esdeveniment, aplegant 400 persones a Arbela, com un repte per mostrar que, malgrat la guerra i les carències, el Kurdistan pot viure una vida "normal". Així ho va resumir Neshuan Zato, un dels organitzadors:

"No som només les persones que estan lluitant i de les que només s'escolta els seus problemes. Ara estem mostrant al món que vivim una vida normal. Tenim la nostra vida social i tot. Pel que volem mostrar al món que poden venir aquí. Poden unir-se a nosaltres. Poden fer-hi negocis aquí. Poden venir per turisme. Aquest és l'objectiu d'aquest esdeveniment ".

Sobre el paper de la dona, Noor Matti, també de l'equip oraganitzadors va intervenir per remarcar la seva importancia: "Al Kurdistan, m'agraga veure com les famílies estan molt unides i la mare és la cap de la família". Angelina Miran, el jurat, va argumentar que el certàmen "És un pas en la bona direcció. Un signe positiu. Totes les noies tenen un sentiment fort del poder femení i de l'empoderament de la dina al Kurdistan".

Coronada Miss Kurdistan 2013 (KurdisCat)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada