dissabte, 29 d’octubre del 2016

Erdogan transforma l'estat en la primera empresa turca expropiant 300 empreses "pel cop d'estat"

Fins a 300 empreses han estat absorbides / expropiades, només 28 la darrera setmana. El pretext és sempre el mateix: haver participat en el suposat cop d'estat del 15 de juliol. Una obscura operació on van sortir al carrer un grapat de soldats de lleva i que ningú ha assumit. El màxim acusat, Fetullah Gülen, assegura que no hi té res a veure i acusa Erdogan d'haver-lo orquestrat ell mateix tesi que ja vam defensar a les primeres hores posteriors a la mascarada.

De fet els beneficis pel polític islamista no han parat de créixer. Ha depurat l'exèrcit dels contraris a intervenir Síria, ha expulsat els jutges que investigaven el seu blanqueig de dinars, ha empresonat els periodistes que l'acusaven de donar suport a l'Estat Islàmic, expulsat els i les mestres d'origen kurd, ha envaït Síria donant una bomba d'oxigen al Free Syrian Army i l'Estat Islàmic. En aquest darrer cas ha ocupat Jarablus que semblava a punt de caure en mans de les Forces Democràtiques de Síria encapçalades per les milícies kurdes. Erdogan també ha tancat desenes de mitjans de comunicació i ara és difícil, a Turquia, assabentar-se del que no vol el dirigent de l'AKP.

Erdogan, artífex, d'un miracle econòmic, s'està carregant ara el consum a Turquia

En el camp econòmic l'expropiació de centenars d'empreses li ha suposat 11.800.000.000 d'€ segons Al-Monitor. Entre els expropiats hi ha el banc Asya, la xarxa d'empreses del milionari Fikret Inan, el Holding Boydak amb 15.000 empleats o una cadena de restaurants de kebab. Encara més, el sector privat turc avui viu un clima de por. Ningú és realment lliure d'actuar i tothom té por de ser assenyalat pel règim d'Erdogan. tot plegat està afectant clarament a l'economia turca. El consum ha baixat a nivells del 2009. Per què comprar res si Erdogan t'ho pot treure quan vulgui? I mentrestant la lira turca continua un descens en caiguda lliure.


Per a saber-ne més:
Qui és Fetullah Gülen?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada