dimecres, 7 de febrer del 2018

Sipan Hemo (YPG): L'exèrcit turc no ha pogut avançar a Efrîn

El Comandant de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), el misteriós Sipan Hemo no acostuma a aparèixer en els mitjans de comunicació. Només es coneixen dues fotografies d'ell i són dels inicis del conflicte civil sirià i de les YPG. Però és ell el cap de la milícia kurda des de l'inici del conflicte civil sirià. El Comandant ha parlat per al mitjà  Asharq Al-Awsat.

"Des de tots els punts de vista, l'estat turc és una força d'ocupació. Ningú no pot tancar els ulls a aquesta realitat. El fet que el seu objectiu sigui la derrota de la Revolució de Rojava no canvia aquest fet. L'estat turc va envair oficialment la regió de Jarablus a Al Bab, i va deixar els grups de l'anomenat Eufrates Shield. L'Organització d'Intel·ligència Nacional de Turquia (MIT) des del començament de la guerra siriana i van ser presents amb "guerrers" contra Síria. Després van canviar de direcció i van començar una guerra contra la Revolució Rojava i els kurds" que ha culminat amb la invasió del 20 de gener.

"Turquia intenta esclafar la voluntat del poble kurd. De nou, tàcticament, vol envair la regió d'Efrîn i els pobles a l'est i l'oest d'Alep, perquè Erdogan veu a Aleppo com a part de l'Imperi otomà. Les forces turques han avançat només a 500 metres en algunes localitzacions i 3 km a la línia fronterera. Aquest avanç no és cap guany".
Hemo va dir que 11 tancs de l'exèrcit turc han estat destruïts i molts soldats han estat assassinats des del llançament de l'operació contra Efrn.

El Comandant General de YPG va assenyalar que les regions d'Efrn i Shehba* no reben cap suport militar enmig d'atacs intensificats; "Els míssils que utilitzem contra l'estat turc d'Efrîn no pertanyen a ni a Amèrica ni a Rússia. En aquest sentit, Amèrica ha anunciat diverses vegades que no tenen relació amb Shehba i Efrîn. Les nostres forces estan actuant amb les forces de la coalició en la lluita contra l'IS només a l'est de l'Eufrates ".

* Eufemisme amb que Turquia vol anomenar els mercenaris sirians al seu servei.
** Regió del Nord de Síria entre Manbij i Efrîn

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada