dijous, 22 de febrer del 2018

Tev-Dem: Rússia va obrir la porta a Turquia per a poder atacar Efrîn


El copresident del Moviment de la Societat Democràtica de la Democràcia (Tev-Dem, Tevgera Civaka Demokratîk), Aldar Xelil, ha explicat els recents esdeveniments que va registrar el cantó d´Efrîn.

Des del principi "vam demanar al govern sirià que assumís les seves responsabilitats legals per protegir les fronteres de Síria"

Segons el dirigent de la principal organització civil de Rojava (Kurdistan sirià): "Al començament de l'atac contra Efrîn, l'Administració Autònoma Democràtica d'Efrîn va emetre una declaració que assegurava, de nou , que som una part de Síria i com l'atac turc és una agressió contra la sobirania i les fronteres sirianes de manera que va demanar al govern sirià que assumís les seves responsabilitats legals per protegir les fronteres de Síria i evitar que Turquia les ocupés. Aquesta demanda s'adhereix al nostre projecte federal que assegura que no apuntem a la separació, sinó que ens considerem part de Síria. I nosaltres diem als qui afirmen que el projecte federal portaria a Síria a la divisió que no volem la divisió, i ens veiem part de Síria, i les unitats relacionades amb l'exèrcit sirià que van entrar a Efrîn duran a terme les seves tasques les fronteres.

La resistència ha mostrat al món la unitat dels pobles d'Efrîn


Aldar Xelil va afegir que "l'ocupació turca, que és el segon exèrcit més fort de l'OTAN, té totes les possibilitats militars que inclouen armes, avions de guerra i coets, i compta amb el recolzament de moltes faccions terroristes i aquestes bandes estan atacant una petita ciutat amb aquesta magnitud. No van aconseguir els seus objectius desitjats. Això demostra que la resistència va triomfar, i aquesta realitat va arribar al món sencer i va demostrar que les faccions que recolzen Turquia i que estan atacant a Efrîn no tenen cap relació amb el poble sirià i estan en contra de tots els valors de la humanitat. El joc brut que van jugar Rússia i Turquia ha fracassat pel que felicitem i saludem a la nostra gent i a tothom participà en la Resistència. La resistència va mostrar a tot el món que els defensors de la regió d'Efrîn no són una força, o un grup reduït, sinó que tots els pobles del nord de Síria incloent-hi kurds, àrabs, sirians, assiris, turcmans són propietaris de la resistència ja que tots els components han jugat el seu paper en la protecció d'Efrîn. A més, hi ha un suport de la població de Rojava i el nord de Síria a Efrîn."

Rússia va obrir la porta a Turquia per a poder atacar Efrîn

Aldar Xelil va afegir un element clau en tot el que està passant des del 20 de gener: la traïció russa. "Rússia va celebrar contractes amb Turquia durant els quals va obrir el camí per bombardejar les nostres ciutats i atacar-nos amb avions de guerra. Aquests atacs van fer-se sota el pretext de que els que viuen a Efrîn són només kurds, i de que els kurds són terroristes i, per tant, són un risc pea a Turquia, però amb el recent acord que ha permès la participació de les unitats de l'exèrcit sirià en donar suport a Efrîn, vam tornar a demostrar que no apuntem a la separació, més aviat, ens esforcem a protegir les terres i les persones sirianes, i crear un projecte democràtic que s'adapti a tots els pobles de Síria. Rússia ha de revisar les seves polítiques referents als atacs llençats sobre Efrîn, i si aquests no s'aturen, això significa que encara dóna llum verda a l'ocupació turca per lluitar contra els pobles d'Efrîn i obrir el camí perquè Turquia ocupi les terres sirianes ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada