dimarts, 6 de febrer del 2018

'Beja', música kurda d'Ashti Abdo

L´ artista sirià Ashti Abdo (Alep, 1982) ens proposa amb BEJA un viatge al Kurdistan, a la Síria que va haver d´abandonar. L´autor no ha triat de manera casual aquesta expressió com a títol del seu projecte ja que BEJA, en kurd, vol dir “contar una història”.

Així, el nom de la seva composició és fruit de la inspiració rebuda després de tristes vivències com la guerra, la marginació o el conflicte. Abdo ha tardat 5 anys en escriure aquesta peça.

En el seus espectacles, Ashti Abdo toca i interpreta també cançons tradicionals del Kurdistan, com Cane Cane.“He volgut contar el que passa a Síria, encara que mai faré entendre el sentit d’ una guerra en pocs minuts. He volgut donar veu al patiment del meu país i, encara que som lluny del perill i del meu poble, he sentit que era el meu deure i ho fet amb l’ ànima”.

El cantant, autor i multiinstrumentista Kurd, va néixer a Afrin, prop de Aleppo (Síria). La música sempre ha format part de la seua vida. De petit, sentia una gran atracció per escoltar les històries dels ancians que cantaven a la seua terra i a la natura.

Ashti Abdo va començar a cantar molt jove, així com a sonar l´instrument típic del Kurdistan: el tembur (saz).  Amb la seva família, es va vore obligat a abandonar el seu país.

En 2012 va unir-se al conegut grup Domo Emigrantes. En l´actualitat resideix a Itàlia. Amb el projecte BEJA pot actuar en solitari o acompanyat d´un pianista i un percussionista amb els quals ha registrat noves peces, Angelo Petraglia i Francesco Forzani.

Si esteu interessats/des en contactar-hi podeu adreçar-vos a kurdiscat@gmail.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada