dimecres, 21 de febrer del 2018

El Voluntari gallec de les YPG caigut a Efrîn era resident a Andorra

 Samuel Prada León, tenia 25 anys, era nascut a Ourense i tenia la nacionalitat espanyola, però fins l'estiu passat -quan es va unir a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG)- residia a Andorra, on la seva mare regenta un restaurant d'Escaldes-Engordany. La milícia militar kurda ha informat que el jove feia servir el pseudònim de Baram Galicia (Pluja de Galícia). La zona on es va produir l'atac està afectada des del 20 de gener per una pluja de projectils turcs. El règim d'Erdogan ha justificat l'ofensiva militar per protegir la seva frontera, malgrat que en realitat està atacant territori pertanyent a Síria i bombardejant població civil.

El jove es va enrolar als combats a les YPG l'estiu i es va traslladar a Efrîn quan va començar l'atac terrorista turc, el 20 de gener, per a protegir la població siriana.  La mort de Prada va ser notificada als familiars prèviament a la publicació del post, segons explica l’escrit, que també menciona la mort en combat del milicià francès Olivier François Jean Le Clainche, amb el sobrenom de Kendal Breizh.
El comunicat d'YPG/J detalla que "els dos camarades van fer grans esforços per alliberar les principals bases de l’ISIS, com les ciutats de Raqqa i Deir Ezzor, i van participar continuadament a la guerra durant mesos", per la qual cosa els considera uns "màrtirs". El grup kurd, alhora, expresa "el respecte i gratitud cap a tots els internacionalistes, màrtirs de la nostra lluita", perquè "en comptes d’esperar que els altres portessin a terme el que ells entenien, Baram i Kendal van assumir responsabilitats i van mostrar una actitud vital i valenta com a revolucionaris".

S’estima que entre 15 i 30 voluntaris de l'estat espanyol s’han traslladat als territoris kurds del nord de Síria i Irak. Mig centenar d’internacionalistes han mort combatent contra l’ISIS. Dos altres voluntaris, el nord-americà Michael Israel i l’alemany Anton Leschek van morir al novembre del 2016 per un altre bombardeig turc, en aquest cas a Manbij.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada