dissabte, 10 de febrer del 2018

"L'OTAN és un soci directe en les accions dels turcs sobre Efrîn"

Muhammad Nur al-Din dirigeix, des de Beirut (Líban) a l'Strategic Studies Center. Està especialitzat en política turca. Ha estat entrevistat per Hawar i ha respost a preguntes com ara:
Es pot dir que l'OTAN està lluitant a Efrîn al veure els tancs i avions utilitzats en l'atac?
L'OTAN és un soci en matar civils que van perdre la vida en el bombardeig turc d'Efrn?

"Certament, l'OTAN està directament implicada per la invasió turca d'Afrin i per qualsevol part de Turquia. Turquia continua essent una part essencial de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN), tot i els desacords ocasionals. L'OTAN és, per tant, un soci directe en les accions dels turcs sobre Efrîn."

Sobre el bloqueig de la situació al front, al-Din considera que, després de tres setmanes:


"La manca de progrés de l'exèrcit turc a Efrîn es deu a més d'un motiu.
El primer és que els combatents kurds que defensen la regió d'Efrîn no volen renunciar a aquesta regió i, per tant, lluiten fins a l'última casa.
La segona raó és que els combatents kurds tenen més experiència en la lluita contra les bandes. Turquia mai ha experimentat una guerra de guerrilles i, per tant, no té experiència en aquest camp. Té por en avançar ràpidament per no caure en emboscades i trampes; no estan preparats per a això. Turquia està intentant avançar amb cautela, malgrat el pas de més de tres setmanes després de l'inici de l'atac.
Però podria haver-hi política per fer avançar l'exèrcit turc molt més lentament del que podria haver estat, i això pot tenir alguna cosa a veure amb la situació d'Idlib i la relació amb Rússia i els seus aliats." Segons al-Din, per tant, Erdogan estaria negociant una entrega d'Idlib, com ja va fer amb Alep (a canvi de Jarablus/Azaz).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada