dissabte, 10 de febrer del 2018

El govern d'Efrîn dona xifres dels atacs i fa una crida al món i en especial a les ONG humanitàries


El govern autònom del cantó d'Efrîn va comparèixer ahir amb els co-presidents del consell executiu Hevi Mustafa, Othman Sheikh Issa, la co-presidenta del Consell de Salut Angela Rasho, el cap del cos de la salut Khalil Sinó, la cap de l'Administració local Faik Ahmed, i el responsable del departament d'antiguitats Asmahan Ahmed, davant diversos mitjans de comunicació

L'executiu va afirmar que: "Vint-i-dies després, l'Efrîn sirià s'enfronta a atacs més ferotges de l'ocupació turca i els seus aliats mercenaris i Jabhat al-Nusra* i les faccions salafistes. Aquests atacs tenen la vocació d'ocupar la zona i la de la destrucció de part del poble sirià i les seva situació demogràfica. Ho fan mitjançant l'ús de tot tipus d'armes internacionalment prohibides. Com a resultat, 160 civils, entre ells 26 nens, 17 dones han estat assassinats i 395 ferits, alguns críticament, majoritàriament dones i nens.

Les infraestructures també ha estat atacades sistemàticament
, com ara estacions de bombeig d'aigua potable, escoles, mesquites, preses, carreteres, dipòsits d'aliments i centres de salut. El lloc arqueològic que representen la civilització d'aquesta àrea, com Ain Dara, Qalaat Nabi Hawari, Deir Marmaroun i Alibiskeh.

Aquests atacs hostils han provocat la destrucció dels pobles fronterers i el bombardeig continu de la zona amb 60.000 desplaçats als pobles veïns, creant una crisi humanitària que, el potencial de la zona, no és suficient per afrontar-la i cobrir les necessitats d'una gran quantitat de refugiats, desplaçats de les zones sirianes, devastats per la guerra i la destrucció.

Els residents de Efrîn i els combatents de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF), les Unitats de Protecció de la Dona i Popular (YPJ, YPG) invoquen els noms d'heroica resistència. No deixarem Efrîn a l'ocupació turca, els seus aliats mercenaris i al-Nusra enmig del silenci internacional; aquesta és la tesi de violacions de drets humans.

Agraïm la solidaritat de tots els components del Síria del Nord, a la resistència d'Efrîn. Agraïm la solidaritat del poble kurd i els amics dels kurds democràtics del món en el nostre suport a la resistència històrica.

Condemnem el silenci internacional que encara no ha pres cap decisió contra aquests atacs il·legals contra Efrîn. Fem una crida perquè totes les organitzacions de drets humans, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides i les Nacions Unides prenguin una decisió decidida per aturar les violacions i massacres que afecten les nostres àrees.

Fem una crida a totes les organitzacions humanitàries per dur a terme la seva ajuda humanitària i humanitària i proporcionar suport humanitari per a subministraments mèdics, alimentaris i de socors.

Nosaltres, com a administració, ens recolzarem per la nostra gent i farem el nostre deure cap a la nostra gent d'acord amb la seva fermesa i resistència.

* Antiga marca d'Al Qaida a Síria, avui anomenada Hay'at Tahrir al-Sham.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada