dimarts, 2 de febrer de 2016

Nàpols i Palerm declaren Abdullah Öcalan ciutadà honorari

El fundador del Partiya  Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), actualment empresonat, de per vida, pel règim turc, ha estat reconegut pel seu paper en la lluita per la pau i els drets del poble kurd. Nàpols va prendre la decisió el 28 de gener :

"Al compartir els sentiments de democràcia, igualtat i llibertat pel poble kurd al que Nàpols està lligada. Öcalan representa la guia políticai espiritual del poble kurd que s'ha batut, sempre, contra la repressió del seu poble i per l'afirmació dels drets humans i democràtics, greument abandonats - sobretot en el transcurs dels darrers anys - per polítiques alhora brutals i autoritàries." 

Nàpols ha signat fa poc un convenir amb Kobanê en suport de l'autodeterminació i de la internacionalització del procés de pau kurd. La neboda del militant kurd, Dilek, visitarà la ciutat italiana el proper 15 de febrer per recollir la distinció. Palerm va prendre la mateixa decisió el passat mes de desembre i Dilek Öcalan ha recollit el premi de la pau atorgat a Abdullah Öcalan just aquesta setmana.

A part d'aquestes iniciatives, fins ara, cinc ciutats italianes s'han agermanat amb Kobanê. Una d'elles és Roma. Fins ara una sola ciutat catalana, Berga. ha fet el mateix gest tot i els esforços de KurdisCat en aquest mateix sentit. Barcelona, per exemple, està agermanada amb la turca Istanbul a més de ciutats com Gaza o Tel Aviv, però amb cap ciutat kurda.

Per a saber-ne més:
- Palerm declara Abdullah Öcalan ciutadà honorari
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada