dissabte, 11 de febrer del 2017

15.000 persones es manifesten per la llibertat d'Abdullah Öcalan a Estrasburg
La manifestació, de caràcter anual, ha acabat amb la convergència de les diferents columnes que han travessat Europa els darrers dies. En dos casos, ultres turcs les han atacades. A la manifestació, perfectament organitzada, i amb 15.000 participants segons AFP, s'hi han vist banderes mostrant la transversalitat del moviment per la llibertat d'Apo (nom popular del líder kurd: banderes nacionals kurdes amb el sol, de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), de Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ), o del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) partit que va fundar el propi Öcalan.

També les banderes verdes de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats Kurdistan, KCK). Precisament el dirigent d'aquesta plataforma, que engloba el PKK, Cemil Bayik, ha fet una crida, per vídeo conferència, a tots els pobles a fer front al genocidi. Bayik s'ha mostrat convençut que la unitat derrotarà el règim genocida turc, ha considerat que l'islamista AKP, el neofeixista MHP i el propi Erdogan conformen una "aliança" i ha donat suport a la proposta de celebrar un Congrés Nacional del Kurdistan amb totes les formacions polítiques kurdes.

A la ciutat de Milà prop d'un miler de persones, segons el Corriere della Sera, també han protestant pels divuit anys de presó d'Öcalan. Entre elles hi havia la neboda del líder kurd, Dilek Öcalan, que finalment ha pogut sortir de Turquia després de ser arrestada fa uns dies, a l'aeroport d'Ankara. La premsa belga ha informat d'una manifestació a Brussel·les amb el mateix motiu però es tracta d'un error i les manifestants, en realitat, demanaven la independència de la nació del Caixmir i no tenien res a veure amb la causa kurda.

Vídeo de la manifestació (Ruptly):

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada