dimecres, 1 de febrer de 2017

El Voluntari d'YPG Ryan Lock va suïcidar-se abans de ser fet pres per l'IS

El Voluntari de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) Ryan Lock va suïcidar-se a Jabar (Síria) abans de ser agafat pres per l'Estat Islàmic. Així ho informa Emma Vardy a la britànica BBC. "Hi vam trobar una entrada de bala sota la barbeta fet que apunta a un suïcidi. La pistola va tenir contacte amb la cara abans de ser disparada". Cinc milicians de les YPG van ser envoltats per fonamentalistes de l'Islamic State (Estat Islàmic, IS) a Jabar. "Van oferir una resistència considerable". Possiblement Lock va quedar sol quan els seus companys van morir i, abans de ser fet pres, va optar per treure's la vida. "Sembla que el britànic va suïcidar-se per a evitar ser fet pres" segons un informe de la milícia kurda citat per la BBC.


 
Cerimnònia d'homenatge de les YPG/YPJ a Lock abans de marxar de Rojava

El cos de Lock, conegut com a Berxwedan Givara, i xef de professió va morir el 21 de desembre de 2016. Va iniciar el llarg camí de tornada a casa el dimarts 31 de gener després de difícils negociacions. Hores d'ara és al Kurdistan iraquià d'on serà repatriat. Segons el també britànic Mark Campbell de Kurdish Question, amb el seu suïcidi "va manllevar a l'Estat islàmic d'una oportunitat, més que predictible, de propaganda macabra. Crec que mereix els més alts honors militars per tal valor enfront d'un enemic tan bàrbar". Més de 25 internacionalistes han mort a les files de les YPG.

Els estrangers que s'enrolen a la milícia viuen una doble amenaça doncs, fins ara, cap d'ells ha estat fet pres pels islamistes que, som és sabut, practiquen inhumanes tortures i execucions de gran sadisme sobre les persones que fan preses, especialment les occidentals per motius més propagandístics que ideològics.

Jabar està situada al nord-oest d'ar Raqqà, el baluard sirià de l'IS

 Darrer adéu al fèretre de Ryan Lock creuant del Kurdistan sirià al Kurdistan iraquià


Per a saber-ne més:

- Mor en combat el Voluntari internacionalista britànic de les YPG Ryan Lock

- Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG)
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada