divendres, 9 de gener del 2015

Compensació de 10.000 € a la família de la pastora kurda assassinada el 2009

Ceylan Önkol, era un pastora de dotze anys d'edat que va ser assassinada l'any 2009 mentre feia pasturar seu bestiar a prop de casa seva a Lice, a la província kurda d'Amed. La seva mort va ser provocada per un explosiu llançat per les forces armades de Turquia. La mort de Ceylan va provocar indignació a Turquia, posant la impunitat per a les víctimes de la violència d'Estat al Kurdistan en el punt de mira. La mare de la nena va dir que van haver de suportar estar més de tres hores declarant amb el cos de la seva filla al seu costat a la gendarmeria, prop de l'escena del crim.

La investigació posterior va determinar "conducta indeguda de la gendarmeria" en l'incident enmig d'acusacions de diversos grups internacionals de drets humans ja que els funcionaris no van portar a terme una investigació ràpida i eficient. Després d'esgotar totes les vies judicials internes, la família va apel·lar al Tribunal Europeu de Drets Humans i la decisió sobre el cas és encara pendent.

El 7 de gener de 2015 un tribunal turc ha determinat  una compensació de 10.000 per la mort de la nena. La família també ha decidit obrir una demanda per separat de la causa penal contra l'Estat pels danys materials i immaterials després de l'incident.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada