dissabte, 10 de gener del 2015

Missatge de Sortu en el segon aniversari dels assassinats de París

Aquest mes es compleixen dos anys de l'atemptat que va causar la mort a les militants Sakine, Fidan i Leyla, a Paris.

Tal com vam fer en el seu moment volem mostrar tota la nostra repulsa per aquest atemptat i expressar així mateix el nostre rebuig per l'actitud que ha mantingut l'Estat francès.

En tot cas, el nostre missatge, en aquest segon aniversari, passa en primer lloc per exaltar la memòria d'aquestes tres companyes revolucionàries. I també per assenyalar que el seu sacrifici no va ser en va, tal com ho demostra la lluita per la llibertat i la democràcia que avui lliuren les dones al Kurdistan, amb especial tenacitat i valentia en el front de Kobanê.

Han transcorregut dos anys des que matessin Sakine, Fidan i Leyla i encara els seus familiars i amics no han rebut justícia.

I cada dia que passa sense esclarir que ha passat, l'ombra de l'Estat turc es fa més llarga i pesada.

No obstant això, volem remarcar que, amb tot, l'Estat turc disposa d'una oportunitat única per, donar sortida a l'anomenada "qüestió kurda" i contribuir a la construcció d'un espai democràtic a l'Orient Mitjà.

Per a això és indispensable que afronti un diàleg sincer amb el poble kurd.

El Poble Basc, ha pagat en carn pròpia la repressió. El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, segueix encara a la presó, precisament per preconitzar, com feu vosaltres al Kurdistan, una resolució democràtica per al nostre país.

Per això, igual que demanem la llibertat d'Arnaldo Otegi i la tornada a casa dels i les presos/es polítics/ques bascos-es, també denunciem les condicions de empresonament de les presoneres i presoners kurds, i especialment d'Abdullah Öcalan, Apo. Els volem a tots ells en llibertat.

Al mateix temps no volem deixar passar l'oportunitat d'enviar una estreta abraçada a les militants kurdes empresonades i als familiars i amics dels presos polítics.

Euskal Herria i Kurdistan són països allunyats en el camp geogràfic però units per un fil invisible, el fil de la solidaritat.

De la mateixa manera entre les dones del Kurdistan i d'Euskal Herria, i també de Sahara, Irlanda, Colòmbia, Sud-àfrica o Palestina, hi ha un nexe d'unió que nosaltres, militants de Sortu, volem que sigui cada vegada més fort.

Per això us tendim nostres mans, perquè el vostre combat per l'alliberament com a dones, per la construcció d'una societat més justa i d'un país més igualitari, és el nostre combat.

No tingueu cap dubte, companyes, cada vegada que aquest poble cridi a favor de la llibertat d'Euskal Herria, donarà ressò a la vostra lluita per la pau i la democràcia per Kurdistan.


Sortu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada