dimecres, 7 de gener del 2015

Els alevi convoquen una gran manifestació pel 8 de febrer


La conferència alevi celebrada el 4 de gener a Istanbul sota el lema 'Unitat-Solidaritat-Unió Alevi' va ser convocada per tres de les principals organitzacions alevi: Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu (la Federació Alevi Bektasi, la Federació de Fundacions Alevi, i la Federació d'Associacions Alevi). Durant el seu el cap de la Federació Alevi Bektasi, Fevzi Gümüş, va destacar la importància de la laïcitat alevi, envoltats d'una societat dominada pels sunnites a Turquia. "Per als alevi, laïcitat significa la llibertat de la fe i de culte per a tots, encara que el govern ho tracti com un fenomen obsolet", va dir Gümüş. El dirigent alevi va dir que no volen cap privilegi, només per la discriminació que s'acabi la discriminació que pateixen.

Les demandes de la comunitat alevi, se centren en el reconeixement dels cemevis com la llocs oficials alevi de culte, l'eliminació dels cursos religiosos obligatoris i posar fi a la construcció de mesquites a les aldees poblades per alevi.

A nivell concret la conferència va aprovar convocar una gran manifestació a l'antiga Constantinoble el proper 8 de febrer i celebrar reunions amb el govern i els partits polítics, en un intent d'expressar les seves demandes i assegurar-se que aquestes siguin inclosos en les ofertes electorals per a les eleccions parlamentàries de juny.

Qui són els alevi?


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada