divendres, 2 de gener del 2015

Kobanê: Amb la conquesta d'ahir, "hem obert el camí a Mishtenur"


El turó de Mishtenur és la clau de Kobanê. En una zona eminentment plana, aquell turó, on es va immolar Arîn Mîrkan, suposa el control de la ciutat. En part és com el Montjuïc de Barcelona. Per això fins que Mihstenur no sigui conquerida per les forces kurdes no es podrà certificar si ha estat trencat el setge de la ciutat.

Els darrers dies els i les combatents YPG / YPJ continuen el seu avanç en Kobanê. Forma part de l'operació 'Allibera't Kobanê' que ha continuat durant un mes i ha arrabassat molts punts estratègics de les urpes dels asetjadors islamistes. Així, l'edifici municipal, el barri Botan i el Centre Cultural. La coqnuesta de Mekteba Reş, el dia 1 de gener de 12015, significa una nova etapa de l'operació, ja que era una posició de gran importància.


Gràfic 1: Situació del front (línia vermella) abans de l'ofensiva. Gràfic 2: Situació de Mishtenur.En els primers minuts de l'Any Nou les forces / YPJ YPG van aconseguir alliberar Mekteba Reş, o escola negra, obrint així el camí a Mishtenur i establint el domini sobre la zona oriental de la ciutat que continua en mans dels fonamentalistes. Un comandant de la milícia, Aliser Agiri (YPG) considera que amb aquest darrer avanç: " hem obert el camí al turó de Mishtenur."

Agiri dir que Mekteba
Reş era important pel que fa a la guerra urbana a causa dels edificis alts i forts a la zona, i ha afegit que també és important, ja que va dominarl'àrea Kaniya Kurda a l'est de la ciutat: "L'àrea Mekteba Reş és més gran que Kaniya Kurda, el que ens dóna un avantatge significatiu militarment."


Fotos: Sedat Sur-ANF.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada