dimarts, 6 de gener del 2015

Executat avui un dels presos que havia fet vaga de fam a l'Iran

Saber Mokhaled Mawaneh, activista kurd, ha estat executat a la forca al passadís de la presó central de Urmia. Va ser traslladat de confinament solitari al d'execució avui de 6 gener de 2015.

Saber havia estat detingut pel servei d'Intel·ligència afiliat amb el cos de guàrdies revolucionaris el 10 de juliol de 2012. Va ser acusat de "guerra contra Déu i l'Estat" (moharebeh), i de la col·laboració amb un dels partits kurds. Aquests càrrecs van ser presentats després d'haver passat tres mesos a la presó sota interrogatori.

Va ser traslladat a la presó central d'Urmia després d'apel·lar repetidament per a una revisió dela seva detenció. Va ser condemnat a mort per actes contra la seguretat nacional i la sentència va ser confirmada per la Cort d'Apel·lacions.

Saber ser un dels presos en vaga de fam a la presó d'Urmia amb la finalitat de protestar demanant una ala independent dels presos comuns i per aturar l'actitud inhumana dels funcionaris de presons. D'aquesta vaga de fam vam informar les darreres setmanes:


La vaga de fam silenciada dels 29 presos kurds a l’Iran (Article de KurdisCat a L'Accent)

Vaga de fam de presos kurds a Iran i nous condemnats

S'estenen les accions en solidaritat amb la vaga de fam

Un dels presos en vaga de fam a Iran agredit

El Premi de Drets Humans 2014 per un periodista kurd d'Iran

Mobilitzacions en solidaritat amb els presos en vaga de fam a Iran

Trenta dies de vaga de fam a Urmia amb noves mobilitzacions

Acaba la vaga de fam

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada