dissabte, 3 de gener del 2015

Mor el jove de 16 anys ferit per la policia turca

Musa Azma tenia setze anys. El 27 de setembre observava els aldarulls a Silopi (Kurdistan de Turquia) des del balcó de casa seva. En aquells incidents la policia turca va atacar brutalment als manifestants que protestaven per l'atac de la policia i dels islamistes radicals de Hüda-Par*contra els membres dels grups juvenils kurds (YDG-H i YDG-K). Aquells xocs que van deixar tres morts i molts altres ferits com ja vam reportar. 


Musa Azma va quedar greument ferit per l'impacte d'una bala disparada per les forces de seguretat turques. Des de llavors ha estat sota tractament. Després d'haver patit una lesió en la crítica, l'adolescent va ser portat a l'hospital estatal de Silopi (districte de Sirnak) des d'on va ser remès a l'Hospital Universitari İnönü a la província de Malatya. Azma va rebre tractament en la unitat de cures intensives des de llavors fins que va morir ahir.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par, Partit de la Causa Lliure) és un partit minoritari islamista kurd. A efectes reals continua fent la guerra bruta a l'estat organitzant contra manifestacions a les convocatòries que fan els partits pro kurds. Hüda-Par és l'hereu del partit turc Hizbol·là que els anys noranta va terroritzar el moviment nacional kurd amb nombrosos actes de terrorisme para policial.
 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada