divendres, 9 de gener del 2015

YPG: "Dels 13 barris de Kobanê en controlem 9 i IS 4"

Es fa dir Mahmud Berxwedan, Berxwedan significa resistència en kurd. El comandant de les Yekîneyên Parastinê Gel ( Unitats de Defensa Popular, YPG ) ha analitzat amb l'Agència Firat News la situació del setge de Kobanê. De les seves paraules s'extreu:

- Des de fa un mes les Unitats kurdes han passat a l'ofensiva i han expulsat completament a Islamic State de Qada Azadî, Şehit Kawa barri al sud de Mishtenur, l'anomenat districte de seguretat  (Asayish), l'escola Mekteba Reş i el Centre Cultural de Kobanê.

- IS ha respost amb atacs suïcides i ha portat a la ciutat kurda àrabs i txetxens. Els atacs suïcides no són una mostra de força sinó de desesperació.

- Molts dels mapes que es publiquen a les xarxes no són reals. Kobanê està formada per 13 barris dels que YPG en controla 9. Els barris sota control islamista són:
 Kaniya Kurda, Miktel, Hellincê i Sinea, tots ells a l'est de la ciutat.

- YPG afirma que controla el 75 % de Kobanê.

- El turó de Mishtenur "és important" però segons el comandant ara mateix no és als plans de l'organització atacar-lo. En canvi sí es controla el barri adjacent al turó.

- La lluita és "casa per casa, carrer per carrer, eliminant els grups d'IS allà on són. Ells no fugen. Afirmar-ho és una injustícia pels qui estan resistint contra ells."

- Continua el suport peshmerga i del FSA però qui va al front del combat són exclusivament els i les membres d'YPG i YPJ.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada