dilluns, 26 de gener del 2015

Segons SOHR les forces kurdes controlen el 90 % de Kobanê

L'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR per les seves sigles en anglès) és l'entitat més prestigiosa que segueix sobre el terreny el conflicte a Síria. Segons una nota publicada avui, el SOHR, dóna sota control kurd (YPG, YPJ, Peshmerha i Jabhat al-Akrad) el 90 % de la ciutat.


Els avenços han estat al front est, veure l'escola Tishreen. Font: @ChuckPfarrerL'observatori indica: "Els combatents de les YPG dirigits per Mahmoud Barkhadan, van poder avançar al barri de Kani Erban i conquerir l'escola Tishreen. També van avançar al barri de Maqtalah a la ciutat de Kobanê. Per tant, YPG ha pres el control sobre el 90% de la ciutat de Kobanê (Ayn al-Arab en àrab) i els militants d'IS van retrocedir a la franja de l'est a les afore de la ciutat Kobanê.

Mentrestant, informacions creuades han informat a SOHR que l'organització IS va enviar un batalló composat per uns 140 membres, en la gran majoria menors de 18 anys i que recentment es va unir des dels camps d'entrenament dels batallons islàmics als fronts de batalla a la ciutat de Kobanê, on SOHR va poder documentar la mort de 6 membres que tenien menys de 18 anys.

Val la pena esmentar que els combatents d'YPG amb el suport de batallons rebels (*) podrien prendre el llogaret de Memît (**) al sud-oest de la ciutat de Kobanê".(*) Es refereix a Jabhat al-Akrad i FSA. 
(**) Veure el nostre article

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada