dilluns, 26 de gener del 2015

Les YPG han conquerit Kaniya Kurdan, un dels dos darrers bastions d'IS a Kobanê

 
El setge de Kobanê agonitza després de 133 dies de resistència kurda. Quedaven quatre carrers a l'est de la ciutat en mans de l'IS. Les milícies kurdes es feien amb el control de l'escola de Tishreen diumenge 25 de gener a primera hora de la tarda i els membres d'IS es concentraven al sud del turó de Kaniya Kurdan i la benzinera de Darwish en un espai de 300 metres quadrats.


 Celebració de les YPJ/YPJ als carrers del barri de Kaniya Kurdan (Kobanê)
El turó de Kaniya Kurdan on des d'aquest migdia hi oneja la bandera de les YPG

Aquest matí les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ)*  han aconseguit expulsar les darreres unitats fonamentalistes del barri de Kaniya Kurdan i fins i tot han conquerit el turó del mateix nom. A la petita muntanya, ja a la sortida de la Kobanê, unitats de les YPG han hissat una bandera groga triangular de la seva milícia.

La zona al cercle és el darrer bastió d'IS a la ciutat de Kobanê

Està alliberada Kobanê? No del tot però pràcticament. Els darrers nuclis dels assetjadors fonamentalistes es concentren ara al barri de Muktele entre Kaniya Kurdan i la zona de Mihstenur. El gruix de les forces de les YPG i YPJ es desplacen hores d'ara cap a Muktele per a completar l'alliberament de la ciutat.

* Les forces peshmerga estan concentrades al sud davant de Mishtenur i les de l'FSA al centre de la població al carrer 48.

Fotos: @Krypt0N1ght @jackshahine @vagersedolla @sur_sedat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada