divendres, 30 de gener del 2015

La contraofensiva kurda a Kobanê avança en tres columnes

Combatents kurds continuen l'ofensiva ahir després d'expulsar els militants de l'Estat Islàmic (IS) de la ciutat fronterera siriana de Kobanê dilluns 26.

L'ofensiva s'està fent en tres columnes. La més avançada és a la part oest i ha arribat a la població de Moman després de superar una dura resistència a Minace on van col·laborar forces peshmerga. Des d'allà van conquerir Moman o Muman Azo; estenent a més de 10 quilòmetres els seu avanç.

Les tropes kurdes havien avançat cap a Memît, a l'oest i des d'allà una columna va posar setge a Minaze mentre l'altra va avançar cap al sud. Minaze va ser conquerida el 29 de gener. Aquesta força és la que ha avançat més ràpid conquerint Kulman i Rubi. 

La tercera columna de les YPG va conquerir Helincê el 27 de gener. Aquesta població està a 3 quilòmetres de Kobanê. Des d'allà es va continuar avançant sobre de Shiran, al sud-est de la ciutat, que va ser capturat al vespre. L'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR per les seves sigles en anglès), amb seu a Gran Bretanya. va confirmar la captura de Qarah Hlanj el 29 de gener. De Shiran una columna va avançar sobre Tall Hajib on IS va organitzar una determinada resistència. Hores d'ara Tall Hajib és encara en mans dels fonamentalistes. Una segona columna va avançar cap al sud i va fer-se amb Tell Gazal i Qere Mezra (a 10 quilòmetres de Kobanê). Des d'ahir aquesta columna està atacant Shaykh Juban.

Tot i que la zona que controlen les forces kurdes (YPG/YPJ, Peshmerga i Burkan al-Firat) és molt irregular el que sí han aconseguit és que les posicions d'IS més pròximes a Kobanê ja estiguin a set quilòmetres de la ciutat.
 
Tell Gazal a 10 quilòmetres de Kobanê va ser conquerida el dia 29


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada