dissabte, 31 de gener del 2015

Dos dies de combats a Kirkuk en un atac islamista constant


Els combats a Kirkuk s’han perllongat per segon dia en una ofensiva de l’Estat Islàmic per trencar el front a la ciutat iraquiana. A les dues de la matinada del 30 de gener un suïcida libanès es llençava contra les defenses kurdes. A partir de llavors centenars de membres del grup islamista van atacar per tres llocs diferents. Van ocupar algunes poblacions rurals del sud de Kirkuk i l’Hotel Palace que era abandonat. Fou en aquest emplaçament on van produir-se els combats més durs fins a la mort del grup ocupant. Estava format per quatre fonamentalistes que duien bombes suïcides. En la lluita van morir sis peshmerga entre ells el general Sherko Fatih especialment conegut doncs participava a la televisió comentant els esdeveniments de la guerra. També moria el coronel Nariman Mawlood.

El gruix dels islamistes es va fer fort a la zona de Tell al-Ward on han continuat els combats malgrat concentrar-se una desena de bombardejos de la coalició internacional. L’altre focus era la població de Mala Abdullah que ha estat ocupada pels islamistes. Mala Abdullah és just al sud de Kirkuk i es considera que té gran valor estratègic. Ahir el propi president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, es desplaçava a Kirkuk per dirigir les operacions.L’Estat Islàmic no només no s’ha retirat sinó que dissabte 31 ha llençat una operació per capturar una refineria. En l’atac ha segrestat 24 treballadors. A més un franctirador islamista ha encertat a matar el general Hussein Mansour. Per tant en menys de 48 hores han estat assassinats dos generals de les Forces Peshmerga. En canvi els islamistes han provat de llençar un camió bomba suïcida contra les línies kurdes. L’atacant ha estat encertat per un franctirador peshmerga.
El general Hussein Mansour assassinat avui per un franctirador

En les operacions de defensa hi ha pres part també membres de la guerrilla del PKK, les HPG, que fa mesos es van desplegar a la ciutat kurda. A darrera hora de la tarda les forces kurdes recuperaven la refineria i Mala Abdullah afirmant que havien mort 45 atacants. Tot i això els islamistes continuen tenint posicions controlades al sud de Kirkuk en especial a Tell al-Ward.

Posició al sud de Kirkuk després d'un bombardeig dels EUA sobre l'Estat Islàmic

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada