dissabte, 6 de febrer de 2016

L'Iran signa contracte amb França per a la compra de 118 avions per 25.000 M €

El president de l'Iran, Hassan Rouhani, acompanyat per una delegació de més d'un centenar d'empresaris i sis ministres, va arribar a França procedent del Vaticà per enfortir les seves relacions econòmiques. Mentre una gran part del moviment antiimperialista amaga, sinó defensa, el règim teocràtic, els negocis de Teheran passen desaparcebuts per qui només té ulls per a certes dictadures. Criticar l'Aràbia Saudita, monarquia absolutista, o el govern autoritarista de Turquia, però callar davant els crims del règim assassí d'Al-Àssad o de la teocràcia iraniana és, com a poc, cínic. O interessat, si es reb alguna cosa a canvi.

L'Iran persegueix brutalment totes les minories interiors, en especial la kurda. Rouhani és responsable de 2.000 execucions des de que va arribar al càrrec el 2013, prohibeix candidats kurds per motius ètnics, atempta contra exiliats i va reprimir la revolta causada pel suïcidi d'una noia kurda que es va negar a ser violada per agents del seu règim. Són sospitosos silencis sobre l'Iran de part del moviment antimperialista que callarà, una vegada més, davant d'una prova clara que l'Iran, és més imperialista que antimperialista.

El president iranià, Hassan Rouhani, es troba a França, segona etapa de la seva gira consagrada a l'apropament entre Teheran i els països europeus des de l'aixecament de les sancions vinculades al seu programa nuclear.El ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, que ha vetat la participació kurda del PYD a les converses de pau a Ginebra, ha rebut a Rouhani a París.I la cerimònia de rebuda oficial per s'organitzà al Palau Elisi el 28 de febrer pel seu homòleg francès, François Hollande.

La visita de Hassan Rouhani a França porta una importància vital per al futur de les relacions econòmiques entre els dos països. Rouhani va signar 20 contractes comercials amb l'estat francès, entre ells la compra de 118 avions Airbus. Totalitzen 25.000 milions d'€. Al mateix temps, la petroliera francesa Total comprarà uns 150.000 bpd a l'estat persa i Peugeot s'instal·larà a l'Iran fent una inversió de 400 milions d'€.

Antiimperialistes?

Sobre el detall d'execucions i repressió sagnant al Kurdistan iranià i atacs als exiliats kurds iranians a l'Iraq veure la pestanya "Iran".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada