dilluns, 7 de novembre de 2016

2n congrés de KODAR: implantar el confederalisme democràtic a l'Iran


La Societat Lliure i Democràtica de Rojhilat (KODAR) ha donat a conèixer la resolució final del seu 2n Congrés celebrat del 22 al 24 d'octubre :

"Avui en dia, és evident que els kurds tenen un major paper iinfluència a la regió. Això coincideix amb l'extraordinària lluita dels kurds contra altres grups de l'Orient Mitjà que aspiren a oprimir els diferents pobles indígenes de la terra. Amb aquesta comprensió, és evident que el poble kurd també té la capacitat d'influir en l'estructura social dins de l'Iran. Aquesta influència del moviment kurd és una força estabilitzadora que persegueix la democratització de les persones. El seu objectiu ha estat no només alliberar els kurds de la seva supressió com a poble, sinó també per alliberar tots els diferents grups ètnics de la terra. Per tant, si l'Iran no canvia la seva postura, s'enfronta a problemes greus. Això es deu al fet que el poble kurd té la possibilitat de declarar un nou ordre social que revolucionarà l'Iran, com es mostra en la lluita al Kurdistan de l'oest.

El tema principal del Congrés va ser 'L'Alternativa Democràtica', amb 10 punts de resolució:

1) KODAR, com una entitat que persegueix la democratització de Kurdistan de l'Est, segueix la ideologia de Confederalisme Democràtic i rebutja l'Estat-nació. Kodar té la intenció de crear comunitats socials, que es basin en el model establert pel Confederalisme Democràtic.

2) En tots els diferents estats, KODAR seguirà la tercera línia democràtica en la seva lluita per la llibertat. Això vol dir que les polítiques de Kodar no es veuran afectades per les polítiques o límits dels governs de la regió.

3) KODAR intentarà per tots els mitjans per ajudar a alliberar el líder de tots els kurds, Abdullah Ocalan.

4) La República Islàmica de l'Iran ha d'acceptar el dret inherent dels que segueixen Confederalisme Democràtica al Kurdistan de l'Est. Iran ha de canviar les seves lleis per reflectir aquesta realitat. Si l'Iran accepta aquesta realitat i posar en pràctica els canvis, llavors KODAR pot tenir relacions normals amb l'Estat. Alternativament, si l'Iran no presta atenció als desitjos de la gent, llavors deixa a KODAR sense més remei que posar en pràctica la independència del règim iranià.

5) D'aquesta manera, Kodar es convertirà en un far d'esperança per a les persones de totes les ètnies i religions amb l'objectiu d'obtenir els seus drets i la llibertat.

6) Les dones i els joves són la principal força propulsora en la recerca de Confederalisme Democràtica. Això es deu al fet que la ideologia es centra en l'alliberament de la dona com a pilar fonamental de la societat.

7) El capitalisme sobreviu en l'actualitat a través de l'explotació de les diferents indústries, de la naturalesa i mitjançant l'ús dels recursos i el capital. Com a resultat, s'ha produït una immensa destrucció de la natura al Kurdistan de l'Est. KODAR va posar especial atenció en l'explotació de la terra per part de l'Estat iranià que té com a objectiu el saqueig per la seva pròpia cobdícia. Aquesta destrucció crea una desconnexió amb la terra que danya la identitat socio-històric de kurds.

8) KODAR es reserva el dret de protegir-se a si mateixa i respondre en defensa pròpia.

9) El Segon Congrés de KODAR pretén complir al treballar amb diferents nacions i no limitar-se als kurds; els àzeris, àrabs, turcmans, balutxis i farsi. .

10) KODAR està llesta i disposada a tenir un diàleg amb altres forces que persegueixen la llibertat al Kurdistan de l'Est.

A més, es va iniciar el debat sobre el canvi de la Presidència de KODAR. Amb l'elecció de Fuad Beritan i Tania Zilan com a co presidents.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada