divendres, 4 de novembre de 2016

Volada la direcció policial a Baglar, Amed, i esclaten incidents als carrersLa Direcció de lluita contra el "terrorisme" i de la policia antiavalots al districte de Baglar, a Amed ha estat el blanc d'un atemptat aquest matí. Les persones que viuen a la zona es van reunir a l'escena. Milers corejaven "Erdogan Assassí " i "Seràs el següent". En aquest escenari els equips d'operacions especials, soldats i policies anti-avalots han obert foc contra les persones.

Les forces de policia també estan utilitzant gasos lacrimògens contra les persones que estan responent a l'atac amb pedres. El primer ministre turc Basbakan Yildririm ha comparegut per donar la versió dels fets del govern islamista. Segons el polític conservador vuit agents policials han mort i un centenar n'han resultat ferits. Les imatges de destrucció de l'edifici fan improbables aquestes xifres. També segons el polític de l'AKP hi ha un mort que seria membre de les Forces de Defensa Popular (HPG). Si es confirma aquest fet l'atac l'hauria dut a terme un suïcida. El govern i els seus mitjans afins han afirmat que el PKK havia reivindicat l'atac però en cap de les vies habituals de l'organització consta cap comunicat en aquest sentit.


A darrera hora del dia l'agència oficial de l'Estat Islàmic, Amaq, ha reivindicat l'acció deixant en evidència el govern turc que, durant tot el dia, havia insistit en atribuir-la al PKK.
 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada